Uyarılara Rağmen İnşaatlarda Değişen Bir Şey Yok! - Son Dakika
Güncel

Uyarılara Rağmen İnşaatlarda Değişen Bir Şey Yok!

Uyarılara Rağmen İnşaatlarda Değişen Bir Şey Yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın uyarılarına rağmen Bursa'da bazı inşaatlarda gerekli kurallara uyulmadan çalışılması dikkat çekiyor.

12.12.2014 11:24  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde yaşanan iş kazalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı ve güvenliği kuralları uyarılarına rağmen, Bursa'da bazı inşaatlarda gerekli kurallara uyulmadan çalışılması dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ay temeli atılan yeşil alan düzenlemesi ve kavşak inşaatında görev alan taşeron firma işçileri baret, emniyet kemeri takmadan çalışırken; bir başka özel inşaatın 4'üncü katındaki iskelede çalışanların baret takmaması da dikkati çekti.

ÇALIŞANLAR BARET VE EMNİYET KEMERİ TAKMIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in iş kazalarını önlemek için sıkı önlemler alınacağı ve uymayanlara gerekli cezai yaptırımların uygulanacağını vurgulamasına rağmen, bazı inşaat çalışmalarında yeterli önlemlerin alınmadığı görüldü.

Bursa- İstanbul yolu üzerinde geçen ay temeli atılan yeşil alan ve kavşak çalışmasındaki görevlilerin yeterli önlem almadan çalışması vatandaşların da dikkatini çekti. Özellikle kavşağın ayağında çalışan işçilerin emniyet kemeri takmadan çalışması ve sigara içip, cep telefonu ile konuşması, güvenlik önlemlerinde gerekli derslerin çıkarılmadığı yorumlarına neden oldu.

ÖLÜMÜ GÖZE ALIYORLAR

Yol üzerindeki başka bir 4 katlı inşaatta ise çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kurallarına kısmen uymaları gözlerden kaçmadı. Binanın en üst katında iskele yardımı ile çalışan işçilerin emniyet kemeri takmaması dikkat çekti. Binanın üst katında çalışan bir işçinin iskeleye ayağını koyarak sigara içmesi ise yoldan geçen vatandaşları da korkuttu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyarılara Rağmen İnşaatlarda Değişen Bir Şey Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement