Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri Etkinliği Nasıl ve Hangi Amaçla Kurgulandı? - Son Dakika
Ekonomi

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri Etkinliği Nasıl ve Hangi Amaçla Kurgulandı?

Medya City'nin Genel Müdürü Hakan Kurt, Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri etkinliğinin nasıl ve ne amaçla düzenlendiğini Wise TV'ye anlattı.

08.01.2016 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medya City'nin Genel Müdürü Hakan Kurt, Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri etkinliğinin nasıl ve ne amaçla düzenlendiğini Wise TV'ye anlattı.

Türksat'ı büyütmenin, ekosistemini büyütmek anlamına geldiği felsefesiyle yola çıkıldığını söyleyen Kurt: "Türksat milli uydu operatörümüzdür ama bunun yanı sıra E- Devlet moderatörlüğü, bilişim alanında kamu kurumlarına hizmet verme anlamında faaliyetler gösteriyor. Bunların yanı sıra kablolu TV kısmında da rolü var. Yeni 4B Uydusu fırlatıldı buradan K bant alanında da çalışmalar yürütecek. Dolayısıyla Türksat büyük bir aile. Büyük bir ailenin büyük bir ekosisteminin olması lazım. Bu etkinlik temelinde bir kaç çıktı oluşturmak üzere planlandı. Bunlardan bir tanesi  milli uydu olarak tasarlanan Türksat 6A Uydusunun ekosistemini oluşturmak. Yani uyduyu yapacak olan dört şirket var bu şirketlere destek sağlayacak ekosistem yan sanayisi lazım. İkinci önemli çıktısı, E- Devlet'i bir marka haline getirmek. Mesela Türksat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin E- Devlet projesini yürüttü. KKTC'de dijital kimlik bile var yani bir marka haline geldi. Dolayısıyla dost, müttefik ve kardeş ülkelere Türkiye'nin elde ettiği bu başarıyı paylaşmak istiyoruz. Fakat bir marka haline gelmesi lazım. Üçüncüsü 4,5 - 5 G Vadisi yaptık burada 26 Kasım'da 5G frekansları belli olacak. Hem 4,5 G teknolojisinin ne olduğu hem de 5G teknolojisinde hem kullanıcıyı hem üreticiyi hem frekans kullanıcılarını nelerin beklediğini, regülasyon tarafında neler olacağı ve 4,5 G frekans sözleşmelerinde yerli katkıları kimin sağlayacağı konuları önemli. Dolayısıyla bu etkinlik bu tür ekosistemleri kuvvetlendirmek ve bir algı oluşturmak üzere kurgulandı" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri Etkinliği Nasıl ve Hangi Amaçla Kurgulandı?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri Etkinliği Nasıl ve Hangi Amaçla Kurgulandı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement