Uygarlık Yolunda Ankara Projesi" - Son Dakika
Yerel

Uygarlık Yolunda Ankara Projesi"

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen "Uygarlık Yolunda Ankara Projesi" kapsamında yapılan "Benim Gözümde Ankara" resim yarışması sonuçlandı.

28.12.2015 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen  "Uygarlık Yolunda Ankara Projesi" kapsamında yapılan "Benim Gözümde Ankara" resim yarışması sonuçlandı.

Ankara'da eğitim gören çocuklara Ankara'nın turistik ve kültürel değerleri ile bilinmeyen yönleri ve imkanlarının tanıtılacağı, "Uygarlık Yolunda Ankara Projesi"nin ilk ayağı olan "Benim Gözümde Ankara" resim yarışmasının ödül töreni Mamak Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve yetkililer katıldı.

Gündoğdu, törende yaptığı konuşmada, AHİD'in çocuklara kültür bilinci aşılamak adına başarılı bir proje başlattığını belirterek, yarışmaya katılan bütün resimleri incelediğini ve çok beğendiğini söyledi.

Kültürün geçmişi geleceğe taşıyan bir köprü olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Biz siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, veliler, çocuklarımıza fırsat verirsek gelecek emin ellerde. Bu yarışmaya katılan çocuklarımız da Ankara'ya sahip çıkacaklarını göstermiş, değerlerimizi yaşatmaya devam edeceklerinin müjdesini vermişlerdir. Çocuklarımız Ankara'nın başkent oluşunu, Anıtkabir'den Kocatepe'ye, Hacı Bayram Veli'den kedilerimize, simidimizden dönerimize resmederek, Ankara'yı adeta çoğu yetişkinden daha iyi tanıdıklarını ortaya koymuşlardır" diye konuştu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de Ankara'nın dünyada önemli bir başkent haline geldiğini, Ankara kültürünün yaşaması ve yaşatılması gerektiğini söyledi.

Ankara'da eğitim gören çocuklara Ankara'yı tanıtacak faaliyetlerin kültür ve turizm bilinci aşılama adına önemli olduğunu vurgulayan Akgül, "Bu resim yarışmasına katılan 250 civarında genç kardeşimizde bir aidiyet duygusu oluşmuştur" dedi.

Tören, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uygarlık Yolunda Ankara Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement