Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" - Son Dakika
Yerel

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı"

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" sona erdi.

09.06.2014 20:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" sona erdi.

ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde programın sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi.

Proje koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, burada yaptığı konuşmada, BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın Azeri petrollerinin Gürcistan ve Türkiye üzerinden Ceyhan'a aktaran kurumsal bir şirket olduğunu hatırlatarak, hattın geçtiği güzergahlarda sosyal sorumluluk projelerinin uygulandığını söyledi.

Hayata geçirilen projelerin iş gücü ve istihdama katkı sağladığını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Sosyal sorumluluk projeleri sayesinde meslek edindirmeden, girişimcilik eğitimine kadar çeşitli projeler yapmaktayız. Proje kapsamında iş gücü ve istihdama katkı amacıyla eğitim verilmekte. Projenin genel amacı güzergahta yaşayan insanların bulundukları yerde mutlu olmaları için gerekli çalışmaları yapmaktır. Değişik konularda çalışmalar yapıyoruz. Seracılıktan süs bitkileri yetiştiriciliğine kadar, süt toplama merkezlerinden uygulamalı girişimci merkezlerine kadar değişik konularda çalışmalar yapıyoruz. Özellikle biz kadınlarımızı önemsiyoruz, onların kalkınmaları ve daha fazla sosyal statüleri konuma getirmek için uygulamalar yapıyoruz. Ayrıca gençlerin iş gücü piyasasına katılımı ve bu yolla istihdama katkı sağlamayı da hedeflemekteyiz. Daha önce Kars'ta uygulamalı girişimciliği eğitim düzenledik. Birkaç kişi kendi iş yerlerini kurdular. Devamında da Aşkale ile Ardahan'da da böyle bir eğitim verilerek kursiyerlerin kendi iş yerlerini açabilmeleri için gerekli altyapı sağlandı."

ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki sertifika töreninde konuşan Ardahan Vali Vekili Deniz Pişkin de toplumsal kalkınmaya en fazla ihtiyaç duyan illerin başında Ardahan, Erzurum ve Kars'ın geldiğini söyledi.

Bu anlamda böyle eğitimlerin bölge insanına girişimcilik ruhunu kazandırdığını vurgulayan Pişkin, "Bu projenin bir başlangıç olmasını ve bundan sonrada sosyal sorumluluk anlamında çeşitli projelerin hayata geçirilmesini Ardahan halkı olarak beklemekteyiz. Bugün verilen sertifikaların iş hayatında da gerçek manada karşılığını bulmalarını temenni ediyorum. Kursiyerlerimizi kutluyor ve sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ARÜ Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz da projenin kent için önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Artık küreselleşen küçülen bir dünyada gündemi ekonomik ilişkiler belirliyor. Kültürel ilişkiler belirliyor. Bilimsel anlamdaki çalışmalar belirliyor. Dünyada savaş yoksulluğa karşı verilmeli, adaletsizliğe karşı verilme, hastalıklara karşı verilmeli. İnsanın temel kavramlarını korumaya karşı savaşlar verilmeli. Yoksa doğu dünyasının içine düştüğü kaosun içine ülkemizinde düşme ihtimali var. Bu bakımdan böyle bir sorumluluk BTC'nin üstlenmesi çok önemli. Bu çalışma bir gülümseme hamlesi olarak düşünülmelidir. Bu tür çalışmalar bizi ülkemize bizi insanımıza daha fazla bağlar."

Konuşmaların ardından 70 saat eğitim gören 20'si kadın, 30 kursiyere sertifikaları verildi. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement