Uygur Türkü Aileye Büyükşehir Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Uygur Türkü Aileye Büyükşehir Sahip Çıktı

Uygur Türkü Aileye Büyükşehir Sahip Çıktı

Çin zulmünden kaçarak Manisa’ya gelen Uygur Türkü aileye, Büyükşehir Belediyesi yardım eli uzattı.

30.09.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin zulmünden kaçarak Manisa'ya gelen Uygur Türkü aileye, Büyükşehir Belediyesi yardım eli uzattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 ay önce Çin zulmünden kaçarak Manisa'ya gelen Uygur Türkü Mahmut Ailesi'ne yardım eli uzattı. Manisa'ya ilk geldikleri günlerde bir depoda yaşayan ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yardım çalışmalarıyla Yunusemre İlçesi'nde ev tutan ailenin babası Erşat Mahmut ile anne Ayşe Kader, Atatürk Kent Park'ta çalışmaya başladı. Çok büyük zorluklar yaşayan ve Manisa'ya göç eden aile, burada Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sayesinde artık zor günleri geride bıraktıklarını ve hayatlarının yavaş yavaş düzeldiğini belirtti. Ailenin tek çocuğu olan 5 yaşındaki İmran ise Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Kent Park'ta bulunan kreşine verildi.

"CENGİZ BAŞKAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN"

Kendi düzenini oluşturmaya başladığını ve bunda en büyük pay sahibinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olduğunu belirten Aile Babası Erşat Mahmut, "Ben Uygur Türküyüm. Çin zulmünden kaçarak, Manisa'ya geldim. Beş yaşında çocuğum var. Hanımım ile beraber Atatürk Kent Park'ta çalışmaya başladık. Çocuğum da burada bulunan kreşe verildi. Artık hayatım düzene giriyor Buradaki herkes çok iyi insanlar. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKMASAYDI DIŞARIDA KALACAKTIK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün her konuda kendileri ile yakından ilgilendiğini belirten Anne Ayşe Kader, "Cengiz Ergün bize sahip çıktı. Kapı açtı. Eğer o bize sahip çıkmasaydı, biz dışarılarda kalacaktık. Hiç kimse bizi bir yerlerde istemiyordu. Artık işimiz var. Buradaki müdürlerimiz ve personel de bizlere çok iyi davranıyor. Sayın Cengiz Ergün'e çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uygur Türkü Aileye Büyükşehir Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement