Uyuşturucu Davasında Ünlülere Zorla Getirilme Kararı - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Davasında Ünlülere Zorla Getirilme Kararı

Uyuşturucu Davasında Ünlülere Zorla Getirilme Kararı

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi, "Uyuşturucu temin etmek" suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen menajer Ayşe Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında tutuklanmaları istemiyle yakalama kararı çıkardı.

02.10.2013 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, "Uyuşturucu temin etmek" suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen menajer Ayşe Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında tutuklanmaları istemiyle yakalama kararı çıkardı. Oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'İn de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve ilk duruşmaya zorla getirilme kararı verdi.

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de bulunduğu 34 şüpheli hakkında uyuşturucu temin etmek suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi dava kapsamında 17 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

17 SANIĞA YAKALAMA, ÜNLÜLERE ZORLA GETİRİLME KARARI

Sanıklar Ayşe Selin Boronkay, Onur Tezer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Aralarında oyuncu Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca şarkıcı Cenk Eren, Alp Parlar, Mustafa Kabahor, Ergun Taş, Niyazi Canbaz'ın da bulunduğu 13 sanık hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı ve duruşmalara zorla getirilmelerine karar verildi. Mahkeme ilk duruşma tarihi olarak ise 28 Kasım tarihini belirledi.

15 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede, Ulusoy, Karaca ve Eren hakkında "Uyuşturucu temin etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, 4'ü tutuklu diğer 29 sanığın ise "Örgüt kurmak ve yönetmek", "Örgüt üyesi olmak", "Uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "Uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan çeşitli oranlarda değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Ocak'ta Beşiktaş, Şişli, Etiler ve Ulus bölgesinde düzenlediği operasyonda, aralarında Gizem Karaca, Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 20 kilogram esrar, 500 gram kokain, bir miktar eroin ve bir miktar bonzai maddesi ele geçirilmişti.

SG-CT (ET) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Davasında Ünlülere Zorla Getirilme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement