İzmir'de Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı

İzmir'de bir grup sivil toplum kuruluşu, çocukların ve gençlerin korunması için uyuşturucu ile mücadele çağrısı yaptı.

02.09.2014 13:45  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bir gurup sivil toplum kuruluşu, çocukların ve gençlerin korunması için uyuşturucu ile mücadele çağrısı yaptı.

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği İzmir Şubesi'nin çağrısıyla Eğitim-İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şubesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Cumhuriyet Kadınları Derneği, Tüm Gençlik Birliği (TGB), Liseliler Birliği, uyuşturucu ile mücadele için bir araya geldi.

Çocuk ve gençlerin korunması için uyuşturucu ile mücadele başlatan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bu amaçla İGC Lokali'nde ortak basın açıklaması yaptı.

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği İzmir Şubesi Sekreteri Tolga Kaman, bileşenler adına yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyada uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ile buna bağlı işlenen suçlar, hastalık ve ölümlerde artış yaşandığına işaret etti.

Özellikle eğitim hayatından kopmuş, aile bağları parçalanmış ve sokakta yaşayan çocukların uyuşturucu bağımlılığı konusunda risk altında olduğunu belirten Kaman, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin korunmasında tıbbi, hukuki, sosyal ve güvenlik boyutuyla birlikte bütüncül bir yaklaşım gerekmektedir. Bu noktada en iyi strateji, madde kullanımına yol açan risk faktörlerinin belirlenmesi, koruyucu ve önleyici çalışmalar yapılmasıdır. Bu alanda yapılacak etkin mücadelede, kurumlar arasındaki koordinasyon, ve işbirliği artırılmalıdır. Çünkü, madde bağımlılığı ile mücadele ancak bakanlıklar, ilgili kurumlar, okul yöneticileri, belediyeler, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları, bağımlı ve risk altında kişiler ile yakın çevresini kapsayan işbirliği ve dayanışma içinde yapılırsa etkin ve verimli şekilde yürütülebilir."

Kaman, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, bağımlılık yapıcı maddeleri kullanmayı özendirmeye yönelik yayın yaptıklarını tespit ettikleri internet sitelerine karşı suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Uyuşturucu ile Mücadele Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement