Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ilk toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

09.07.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ilk toplantısı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Çakacak'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, resmi kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Kurulun amacının uyuşturucu ile mücadele sürecinde hali hazır durumun tespit edilmesi, hazırlanan eylem planı çerçevesinde uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından koordinasyon içerisinde yürütülmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, "Mersin'de Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı hazırlamış, 17 Eylül 2014 tarihinde yapılan kurul toplantısıyla yürürlükteki eylem planı güncellenmiş ve Mersin İli 2014-2016 Uyuşturucu Yerel Eylem Planı yürürlüğe girmiştir. Uyuşturucu Yerel Eylem Planı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Bakanlık tarafından örnek gösterilen bir çalışma olmuştur" dedi.

Konuşmasının devamında uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu güne kadar yapılan çalışmalara değinen Çakacak, "Yerel Eylem Planı kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2014 yılında 22 bin 169 lise öğrencisine uyuşturucu ve zararları, 312 aile hekimine, 746 öğretmen ve 305 rehber öğretmene madde bağımlılığı eğitimi verilmiştir. Bunun yanı sıra Yenişehir, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Tarsus ilçelerimizde psikologlar görevlendirilmiş olup, bu kapsamda 265 madde bağımlısı kişilere ve yakınlarına bilgilendirme, danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verilmiştir. Mersin olarak, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Eylem Planı'nı ilk hazırlayan ve 2015 Acil Eylem Planına öncülük eden il olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Çakacak'ın konuşmasının ardından Dr. Deniz Korkmaz Güler tarafından kurul üyelerine Uyuşturucu ile Mücadele 2015 Acil Eylem Planı ve Kurul Çalışma Usul ve Esasları hakkında yapılan sunum yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement