Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik 'Şah Mat 2' Operasyonu'nda 11 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik 'Şah Mat 2' Operasyonu'nda 11 Tutuklama

Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik \'Şah Mat 2\' Operasyonu\'nda 11 Tutuklama

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda Van ile İstanbul'un yanı sıra Keşan'da uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

16.03.2015 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda Van ile İstanbul'un yanı sıra Keşan'da uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Keşan'da sokakta uyuşturucu satan kişilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri geçtiğimiz Aralık ayında eski Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Ercan Karakılıç ve görevden uzaklaştırılan polis memurunun da yer aldığı 3 kişiyle birlikte 173 kilo 225 gram eroin ele geçirmişti. Eski Savcı Karakılıç ve polis memuru Sami K.'nın tutuklandığı operasyonun ardından jandarma ekipleri, bu kez de Van'da uyuşturucu dağıtımı yapan şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık 1 aydır Van'a giden Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince izlenen şüphelilerin yakalanması için geçtiğimiz Perşembe günü operasyon başlatıldı.

Keşan Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Van, İstanbul ve Edirne'nin Keşan İlçesi'nde adresleri belirlenen şüphelilerin evlerine baskın yapan jandarma ekipleri 'Şah Mat 2' adı verilen operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda ise satranç kutularına gizlenmiş 29 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Van'da yakalanan M.K., N.Y., M.G., Y.İ., İstanbul'da yakalanan K.K., S.T., F.C., B.K., S.Ç., V.A., S.Ç., E.C., R.A. ve Keşan'da yakalanan T.S., ifadeleri için Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından dün mahkemeye sevk edildi.

11'i TUTUKLANDI

Şüphelilerden M.K., K.K., R.A., S.Ç., M.G., Y.İ., F.C., S.Ç., T.S., V.A. ve E.C. işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Jandarmanın soruşturması sürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Tacirlerine Yönelik 'Şah Mat 2' Operasyonu'nda 11 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement