Uyuşturucuya Karşı Topyekûn Seferberlik! - Son Dakika
Yerel

Uyuşturucuya Karşı Topyekûn Seferberlik!

Uyuşturucuya Karşı Topyekûn Seferberlik!

Urfa'da uyuşturucu satışının önüne geçmek için düzenlenen toplantıda Vali Küçük, çocuklara acımayana kendilerinin de acımayacağını söyledi.

14.04.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, geçen ay göreve başlayan Vali İzzettin Küçük, uyuşturucu kullanımının ilköğretim seviyelerine düştüğünü ve teminin çok kolay olduğunu fark etmesi üzerine harekete geçti. Cumartesi günü Valilik Toplantı Salonunda, kentteki resmi kurum yetkilileri ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin davet edildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantı basına kapatılmadan önce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında bazı bilgileri paylaştı. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar arasında; uyuşturucu tehdidi altında bulunan mahallelerdeki okullarda öğrencilere, velilere ve öğretmenlere 'Madde kullanımını tanıma ve önleme' seminerleri ile camilerde aynı konuda vaaz ve hutbeler verilmesinin sağlandığı belirtildi. Yine aynı konuda kentteki din görevlilerine ve kadın vaize aracılığıyla Kız Kur'an Kurslarına yönelik eğitim seminerlerinin verildiğini kaydeden müdürlük yetkilileri, madde kullandığı tespit edilen gençlere psikolog ve tedavi konusunda yardımcı olduklarını da aktardı.

'ÖNLEM ALAMIYORUZ YIKALIM BU MAHALLERİ'
Yıllardır nerelerde kullanıldığı ve satışının yapıldığı bilinilmesine rağmen bir türlü yeterli derecede önlem alınmayan mahalleler de gündeme geldi. Ancak 'Kentsel Dönüşüm' adı altında adeta 'artık baş edemiyoruz yıkalım bu mahalleler' denildi. Dede Osman, Mancı, Bağlarbaşı, Süleymaniye, Hayati Harrani, Veysel Karani, Mimar Sinan ve Yenice mahallelerinde uyuşturucu kullanımı ve satışının daha fazla olduğunu ifade eden müdürlük yetkilileri, bu sebeple buralarda Kentsel Dönüşüm önerdiklerini dile getirdi. Müdürlük yetkilileri kentteki riskli parkları ise, Tılfındır, Arap Hoca, Ali Şelli, Bahçelievler, Muradiye, Şehitlik ve Yenişehir Çamlıkları şeklinde sıraladı. Ayrıca bu mahalle ve parklarda Mobese sisteminin gerekli olduğuna vurgu yapıldı.

100 ÇOCUKTAN İKİSİ UYUŞTUCU TADINA BAKMIŞ
Madde kullanımı konusunda kurumlar arası bilgi paylaşımı açısından bir bilgisayar veri programının oluşturulacağı, polis ve zabıta tarafından iddia bayileri ile internet kafelere yönelik denetimlerin sıkılaştırıldığı, Emniyet'in gençlere yönelik 'Hayata Evet' bilgilendirme seminerleri yaptığı gibi bilgiler de paylaşıldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün bir de 2014-2016 yıllarını kapsayan 'İl Uyuşturucu Acil Eylem Planı' hazırladığı belirtildi. Toplantıda Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi'nin (TUBİM) bazı verileri de aktarıldı. Buna göre 2013 yılında esrar dahil uyuşturucuyu bir kez deneyen 15-16 yaş arası çocuk oranı yüzde 1,5. Yaş ilerledikçe tadını merak eden çocuk sayısı da artıyor ve 15-64 yaş arası oran yüzde 2,7'ye çıkıyor. Eğitimsizler arasındaki ömür boyu uyuşturucu bağımlılığı yüzde 2,6 iken üniversitelilerde bu oran yüzde 3,1. Kadın-erkek arasında da ömür boyu uyuşturucu kullanımının yapıldığı araştırmada erkeklerin madde kullanımı yüzde 3,5, kadınların ise 2,6 olduğu belirtildi.

KÜÇÜK: ÇOCUKLARA ACIMAYANLARA ACIMAYACAĞIZ
Uyuşturucu ile Mücadele toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Küçük, "Uyuşturucu ile mücadele sadece devletin görevi değildir. Bu mücadele sivil toplum kuruluşları, medya ve toplumun net bir tavır ortaya koyması ile sürdürülebilir" dedi.

Vali Küçük, burada yaptığı konuşmada, gençlere acımayana, kendilerinin de acımayacağını belirterek, anne ve babalara çok iş düştüğünü söyledi. Velilerin çocuklarında en ufak bir şüphe duyduğunda yetkili mercilere başvurması gerektiğini belirten Küçük, şunları kaydetti: "Uyuşturucu ile mücadele sadece devletin görevi değildir. Bu mücadele sivil toplum kuruluşları, medya ve toplumun net bir tavır ortaya koyması ile sürdürülebilir. Bu illetten kurtulmak için topyekün bir seferberlik ilan edilmesi lazım. Bu sorun toplumun derinlerine inmiş bir sorun. Onun için toplumun derinliklerine inmek lazım. Müdür ve rütbeli polislerin telefonları bir birinde olacak. En küçük bir şüphede irtibat halinde olacaklar. Bu çerçevede okulun çevresine müdahale edecek. Ayrıca okulların çevresine kamera sistemi koyacağız."

Bu arada çeşitli kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşları arasında mücadelede önemli bir ayak olan medya sivil toplum kuruluşlarından hiçbirisinin olmadığı dikkatlerden kaçmadı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Uyuşturucuya Karşı Topyekûn Seferberlik! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement