Uyuyan Sınıfın Öğretmenine Verilen Soruşturma İzni Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Uyuyan Sınıfın Öğretmenine Verilen Soruşturma İzni Reddedildi

Uyuyan Sınıfın Öğretmenine Verilen Soruşturma İzni Reddedildi

Konyaaltı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde bir sınıfta tüm öğrencilerin uyuduğu olaya ilişkin tarih öğretmeni hakkında verilen soruşturma izni reddedildi.

14.02.2015 15:20  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Konyaaltı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde bir sınıfta biri hariç tüm öğrencilerin uyuduğu olay ve fotoğrafa ilişkin 57 yaşındaki tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle Muratpaşa Kaymakamlığı'nca verilen soruşturma izni Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Konyaaltı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde 21 yıldır görev yapan, 35 yıllık tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı, geçen öğretim yılı sonunda derse girdiği 11-H sınıfında biri hariç tüm öğrencilerin uyuduğunu görünce, emekliye ayrıldı.

Öğrencilerin uyuduğu anı cep telefonuyla görüntüleyen Kancı'nın, çektiği fotoğrafın medyaya yansıması sonrasında Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla okul yönetimi tarafından konuya ilişkin inceleme başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, Muratpaşa Kaymakamlığı aracılığıyla öğretmen hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Muratpaşa Kaymakamlığı da savcılığa, Kancı'nın okullardaki genel disiplinin zayıf olduğu yönünde eleştirileri, öğrencilerin istenmeyen davranışlarının önlenmesine yönelik tedbir almadığı, 657 sayılı kanuna riayet etmediği, plan ve programlarda belirtilen ders konularını işlemediği, olumsuz durumların fotoğrafını çekerek basınla paylaştığı gibi çeşitli suçlamalara ilişkin soruşturma izni verdi.

Kaymakamlığın bu kararına karşın öğretmen Kancı, Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulundu. Mahkeme soruşturma iznini iptal etti. Mahkeme kararında, belirtilen suçlamaların görevi kötüye kullanma kapsamında değerlendirilemeyeceği, dolayısıyla ön inceleme raporu ve ekli belgelerin, isnat edilen suçtan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı kanaatine vardığını açıkladı. Mahkeme, Kancı'nın itirazının kabulüne ve Muratpaşa Kaymakamlığı'nın soruşturma izni verilmesine ilişkin 17 Ekim 2014 tarihli kararının kaldırılmasına, Ahmet Hilmi Kancı hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdi.

Eğitim İş Antalya Şubesi'nde kararı değerlendiren emekli öğretmen Ahmet Hilmi Kancı, Antalya'da eğitimin geldiği noktayı kamuoyunun dikkatine sunup acil önlemler alınması yönündeki taleplerinin Milli Eğitim yetkililerince çarpıtıldığı ve şahsının haksız ve hukuksuz şekilde suçlandığını söyledi. Yapılan davranışı kişisel, hissi, haksız ve hukuksuz olarak değerlendiren Kancı, şunları söyledi:

"Öğretmenliğimi tanıyanlar için şaşırtıcı, kişilik haklarımı inciticiydi. Zaten amaçları da böyleydi. Bir bardak suda fırtına koparılmış, kuru gürültü yapılmıştı. Geldiğimiz noktada Antalya Bölge İdare Mahkemesi bu haksız suçlama talebini reddetmiş, kendilerine bir anlamda hukuk dersi vermiştir. Aradan geçen zamanda dile getirdiğimiz hangi sorunlar çözülmüştür ki? 35 yıllık bir öğretmen olarak bir kez daha yetkilileri uyarıyorum. Lütfen gözlüğünüzü takın, okullara bakın. Eğitimin dağ gibi sorunlarıyla ilgilenin. Kral maalesef çıplak. Fakir Baykurt'un bir sözünü hatırlatmak isterim, 'Öğretmen yalvarmaz, boyun eğmez, avuç açmaz. Öğretmen ders verir'. Emekli olmakla ders vermemiz sona ermemiştir. Milli eğitim yetkililerine ders vereceğimizi hiç düşünmemişken bu da kısmet oldu. Kendilerine ders çıkarmaları dileğiyle bu hukuk dersi hayırlı olsun diyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuyan Sınıfın Öğretmenine Verilen Soruşturma İzni Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement