Uzayda Bir Büyük Keşif Daha! - Son Dakika
Teknoloji

Uzayda Bir Büyük Keşif Daha!

Uzayda Bir Büyük Keşif Daha!

Astronomlar, sadece 7.2 ışık yılı uzağımızda, önemli bir keşfe daha imza atmayı başardı!

28.07.2016 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aastronomlar, Güneş Sistemi'mizin dışında su bulutlarının kanıtını bulmuş durumda. Ancak bu bulutlar, tahmin edebileceğiniz gibi bir gezegenin çevresinde dolaşmıyor.

US Santa Cruz liderliğindeki araştırmacılar, 7.2 ışık yılı ile göreceli olarak oldukça yakın olan WISE 0855 adlı bir ""nin çevresinde su buharı olduğunun işaretlerini buldular. Ancak kahverengi cüceler, kısaca, bir yıldız olmayı başaramamış gaz ve toz bulutları olarak tanımlanabilir. Ekip, zorlu bir kızılötesi spektrum analizi ile cücenin çevresinde su emişine yönelik işaretler aramaktaydı.

Ancak bu sonucun, belirli bir ölçüde beklenen sonuç olduğu söylenebilir. WISE 0855, su veya buz bulutlarının oluşması için tam olarak gerekli ısıya sahip; yani eğer bu bulutlar görülmeselerdi o zaman şaşırtıcı olabilirdi. Ancak yine de bu bulgunun önemi küçümsenemez. Artık bilim adamlarının Güneş Sistemi dışında su bulutları bulmak için belli bir yöntemleri bulunmakta ve bu yöntem, kahverengi cücelerin örnek olarak kullanılmaları ile uzaydaki su buharı yaygınlığını belirlemek için kullanılabilir. Bu buluş, bir dış gezegende su buharı bulmak kadar etkileyici olmasa da, bir başlangıç olduğu kesin...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Uzayda Bir Büyük Keşif Daha! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement