Uzaydan Çekilen Bu Fotoğraftaki Yeşil Bölgeler Herkesi Şaşırttı - Son Dakika
Teknoloji

Uzaydan Çekilen Bu Fotoğraftaki Yeşil Bölgeler Herkesi Şaşırttı

Uzaydan Çekilen Bu Fotoğraftaki Yeşil Bölgeler Herkesi Şaşırttı

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Reid Wiseman, geçtiğimiz günlerde dünyanın yeni bir görüntüsünü paylaştı.

21.08.2014 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Uluslararası Uzay İstasyonu yani kısaca ISS'de çalışan astronot Reid Wiseman, geçtiğimiz gün resmi Twitter hesabından uzaydan çektiği dünyanın yeni bir görüntüsünü paylaştı. Bu görüntüde Bangkok'un bulunduğu bölgede yer alan yeşil ışık ise herkesi şaşırtmaya yetti.


Bu konuya bir açıklama getiremeyen astronot bu ilginç görüntüyü tüm takipçileriyle paylaştıktan sonra NASA olaya el attı. NASA geçtiğimiz gün, bu parlayan yeşil ışıkların kaynağının Tayland Körfezi'nde bulunan sayısız balıkçı teknelerinin ışıkları olduğunu söyledi. Acaba oradaki balıkçılar kendilerinin uzaydan böyle gözüktüğünü biliyorlar mıdır?


İşte o görüntü;





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Uzaydan Çekilen Bu Fotoğraftaki Yeşil Bölgeler Herkesi Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor
    21:09 Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor

    Avrupa pazarında yayınlanan son raporlara göre, elektrikli araç satışları düşüş gösterirken hibrit otomobil satışları ise artış gösterdi. Elektrikli araçlara getirilen teşviklerin geri çekilmesi ve fiyat artışları, kullanıcıların hibrit araçlara yönelmesine neden oldu. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin raporuna göre, elektrikli araç satışları %11.3 düşüş gösterirken hibrit araç satışları %12.6 arttı. Bu durum, hibrit motorların geleceği hakkında olumlu yorumlara neden oldu.

  • Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor
    21:09 Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor

    Google, yapay zeka departmanının başında olan Demis Hassabis'in açıklamalarına göre yakın zamanda büyük bir yapay zeka girişimi yapmayı planlıyor. Şirketin yapay zeka projelerine toplamda 100 milyar doların üzerinde yatırım yapabileceği belirtiliyor. Bu hamlenin, Microsoft'un 2028 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı süper bilgisayara karşı rekabeti kızıştırması bekleniyor. Google'ın yapay zeka alanında sektördeki rakiplerinden daha kabiliyetli olduğu düşünülüyor ve bu teknolojinin insan aklının sınırlarını aşabileceği iddia ediliyor. Google'ın yapay zeka projeleri ve gelişmeleri merakla bekleniyor.

  • Huawei'nin yeni Kirin 9010 işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'ü geride bıraktı
    21:09 Huawei'nin yeni Kirin 9010 işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'ü geride bıraktı

    Huawei'nin yakında piyasaya sürülecek olan Pura 70 serisinde kullanılacak Kirin 9010 işlemcisi, yapılan performans testlerinde Snapdragon 8 Gen 3'e göre %8 daha iyi bir performans sergiliyor. Ancak sektör otoriteleri, günlük kullanımda büyük bir fark yaratmayacağını belirtiyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.

  • Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor
    19:10 Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor

    Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor. Turkcell, 30. yıla özel sürpriz GB ve dakika avantajları sunacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin 30. yılını değerlendirerek, Türkiye'yi bireysel ve kurumsal anlamda dijitalleştirmek için çalışacaklarını belirtti. Turkcell'in 30. yıl kutlamaları, farklı sürprizler ve avantajlar sunacak. Abonelerin paketlerindeki GB ve dakikalar iki katına çıkarken, gençlere yönelik kampanyalar da devam edecek. Yıl boyunca sürecek reklam kampanyasının yüzü ise oyuncu Kerem Bürsin oldu. Turkcell, gelecek stratejisinde yenilikçi teknolojilere odaklanarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Turkcell, sadece bireylere değil, kritik altyapılara da hizmet vererek geniş bir etki alanı yaratıyor. Stratejik odak noktaları arasında veri, enerji, siber güvenlik ve yapay zeka yer alıyor.


Advertisement