Uzman Dr. Bıçakçı: Elektrik Kesintileri Sağlığı Tehdit Ediyor - Son Dakika
Güncel

Uzman Dr. Bıçakçı: Elektrik Kesintileri Sağlığı Tehdit Ediyor

Uzman Dr. Bıçakçı: Elektrik Kesintileri Sağlığı Tehdit Ediyor

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Egemen Bıçakçı, elektrik kesintilerinin hayati derecede ciddi sıkıntıları beraberinde getirebileceğini söyledi.

04.12.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da sık yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak konuşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Egemen Bıçakçı, oksijen cihazlarına bağlı olan hastaların elektrik kesintileri nedeniyle ölümle burun buruna geldiklerine belirtti.

Özellikle Akciğer KOAH hastalarının elektrikler kesitlileri nedeniyle adeta ölümle yaşam arasında kaldıklarını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Egemen Bıçakçı,

"Elektrikle çalışan oksijen makinelerine bağlı vatandaşlar karşı karşıyalar. 24 saat boyunca, oksijene bağlı olan bu hastalarımıza can veren cihazlar, kimi zaman saatler süren elektrik kesintileri nedeniyle ölümle burun buruna geliyorlar. Bu olumsuz durum, başka sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Örneğin bu olumsuz şartlar, kalp ve böbrek hastalıklarına da davetiye çıkarıyor. Elektrik kesintisinde cihazı durunca solunum yetmezliğinden boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kalan hastalarımız, hastaneye veya bir sağlık kuruluşuna yetiştirilene kadar hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar" dedi.

Evde Bakımı Yapılan Hastalar, Risk Altındalar

Sorunun insan hayatını doğrudan ilgilendiren bir konu olduğunu ve ötelenemeyeceğini ya da ertelenemeyeceğini belirten Dr. Egemen Bıçakçı, şöyle devam etti:

"Maalesef kentimize sürekli elektrik kesintileri ile karşı karşıyayız. Kimi zaman aynı zamanda bir kaç ayrı semtin elektriklerinin kesildiğini ve bu durumun saatlerce sürdüğüne tanık oluyoruz. Voltaj bozuklukları sonucu solunum yetmezliği nedeni ile evde bakımı yapılan hastaların yaşamı risk altında. Akciğer yetmezliği ve solunum sıkıntısı kronik olan hastalarımız, 24 saat elektrikli solunum cihazları ile yaşamlarını idame ettirmekteler. Ancak elektrik kesintileri bu hastaların 24 saat kesintisiz oksijen almalarını engelliyor. Bu nedenle yetkililerin bu konuda duyarlı olmaları gerekmektedir. Beraberinde kalp krizi ve böbrek yetmezliği gibi birçok hastalığı tetikleyen elektrik kesintilerine kalıcı ve köklü çözümler üretilmeli. Kentimiz genelinde binden fazla akciğer hastaları ve KOAH rahatsızlığı bulunan hastaların olduğunu düşünürsek, durumun vahametini daha iyi anlamış oluruz. Her an ölümle yaşam arasında gelip gelen bu hastalarımızın, bir an için dahi olsa oksijensiz yaşayamadıklarını göz önünde bulundurmalıyız. Bu nedenle ilgili mercilerin, artık soruna köklü çözümler üreterek, insan hayatını doğrudan etkileyen bu tür menfi durumlara engel olmaları gerekiyor"

Vatandaşlar: Artık Laf Değil, İcraat Görmek İstiyoruz

İnsan sağlığının ihmale gelemeyeceğini belirten KOAH hastası Mustafa Aydın adlı vatandaş ise, "Gün içinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tedavilerimiz aksıyor. Nefes almakta zorluk çekiyoruz. Kaldı ki moralimiz ve psikolojimiz bozuluyor. Evde rahatsızlandım hastaneye gelmek zorunda kaldım. En büyük derdimiz elektriklerin sık sık gitmesidir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Uzman Dr. Bıçakçı: Elektrik Kesintileri Sağlığı Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement