Uzmanlar Kene Isırmasına Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Uzmanlar Kene Isırmasına Dikkat Çekti

Uzmanlar Kene Isırmasına Dikkat Çekti

Aksaray Devlet Hastanesi İntaniye Uzmanı Dr. Seval Sönmez Yıldırım, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

30.06.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Devlet Hastanesi İntaniye Uzmanı Dr. Seval Sönmez Yıldırım, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Kısa adı KKKA olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının Haziran Temmuz aylarında pik yaptığını hatırlatan İntaniye Uzmanı Seval Sönmez Yıldırım, piknikçiler başta olmak üzere, açık tarım alanlarında çalışan vatandaşları, hastalığa neden olan 'Kene ve kenenin çıkartılması' konusunda uyardı. Türkiye'de Mayıs 2016 tarihi itibarıyla 9 bin 854 kişide Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakasının görüldüğünü hatırlatan Yıldırım, bu vakaların 471 tanesinin ölümle sonuçlandığını söyledi. Vakaların riskli iller olarak adlandırılan Kelkit Vadisi coğrafi yapısında bulunan iller olduğunu, ancak son yıllarda hastalığın görüldüğü alanın sürekli genişlediğini ve hemen hemen ülkemizin her bölgesinde sporadik vaka bildirimlerinin yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Hayvancılık, toprak, ot çimen ile uğraşan veya bu alanlarda piknik yapan vatandaşlar, kene yapışması halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Her kene ısırmasında KKKA hastalığı olacağı anlamına gelmez. Bu nedenle toplumda da bir panik havası oluşturmanın ve vatandaşı korkutmanın bir anlamı yok. KKKA insanlara esas olarak Hyalomma cinsine ait kenelerin tutunması ile bulaşır. Virüs hayvanlarda klinik bulguya sebep olmazken, insanlarda hastalığa neden olmaktadır" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzmanlar Kene Isırmasına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement