Uzmanlar, Marka 2015 Konferansı'nda Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Uzmanlar, Marka 2015 Konferansı'nda Buluştu

Konferans kuruluşu Yürekli tarafından 16 yıldır düzenlenen MARKA 2015 Konferansı, dünyadan çok sayıda marka uzmanını İstanbul'da bir araya getirdi.

16.12.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konferans kuruluşu Yürekli tarafından 16 yıldır düzenlenen MARKA 2015 Konferansı, dünyadan çok sayıda marka uzmanını İstanbul'da bir araya getirdi.

Yürekli'den yapılan açıklamaya göre, 14 yıldır Yapı Kredi World ana sponsorluğunda gerçekleştirilen MARKA 2015 Konferansı, 46 konuşmacı ile katılımcılarına yeni trend, fikir, model ve anlayışlar sunmak üzere marka dünyasına kapılarını açtı.

Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, açılışta yaptığı konuşmada, MARKA 2015'te Amerika, Pakistan, Almanya, İtalya, İngiltere ve Türkiye'den çok sayıda konuşmacının yer alacağını bildirdi.

"Çünkü MARKA 2015 raflardan alınıp getirilen hazır sunumların değil, özel briefler doğrultusunda geliştirilmiş 15 dakikayı aşmayan eşsiz seansların yer aldığı hızlı, dinamik bir serüven" diyen Şengör, MARKA 2015'in, 70 sponsorun desteği ile hazırlandığını dile getirdi.

Marka filozofu BJ Cunningham'ın, 15 yıldır olduğu gibi bu yıl da MARKA 2015'in moderatörü olarak yerini aldığı konferansın ilk oturumunda New York Times tasarım köşesi yazarı Alice Rawsthorn söz aldı.

Rawsthorn, tarihsel olarak lüks sektörü ve sanat dünyası arasında daima yakın bir ilişki olduğuna işaret ederek, "Ancak günümüzde her zamankinden daha yakın görünüyorlar. Lüks markaların, sanat bienalleri, önemli müze gösterileri ve çağdaş sanat sergilerinin açılışı ile aynı zamana denk gelecek şekilde düzenlediği çok sayıda parti, akşam yemeği ve diğer etkinlikleri düşünün. Bu kadar çok lüks firma, pazarlama stratejilerini neden sanat odaklı olarak belirliyor? Hangi projeler başarıyla sonuçlandı? Hangileri başarısız oldu?" ifadelerini kullandı.

British Fashion Council Üst Yöneticisi (CEO) Caroline Rush ise "Y kuşağı" tüketicileri tarafından yönlendirilen tasarım şirketlerinin beklentilerinin artmaya devam ettiğini vurguladı.

Yeni şirketlerin dijital açıdan entegre bir düşünce yapısını benimsemesiyle uyum sağlama öngörüsüne ve kaynaklara sahip küresel markaların da başarıya ulaştığını aktaran Rush, Londra'daki tasarımcıların yenilikçilikleri ile tanındığını, değişen iş ve tüketici taleplerine uyum sağlamada belirgin bir avantaja sahip olduklarını da ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uzmanlar, Marka 2015 Konferansı'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement