Uzmanlardan Vatandaşlarla 'Belirli Aralıklarla Mutlaka Doktora Gidin' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Uzmanlardan Vatandaşlarla 'Belirli Aralıklarla Mutlaka Doktora Gidin' Uyarısı

Uzmanlardan Vatandaşlarla \'Belirli Aralıklarla Mutlaka Doktora Gidin\' Uyarısı

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr İbrahim Halil Akkuş, herkesin belirli aralıklarla mutlaka aile hekimlerine başvurup sağlık kontrollerini yapmalarını ve hekimlerinin tavsiyelerini uymalarını önerdi.

09.09.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr İbrahim Halil Akkuş, herkesin belirli aralıklarla mutlaka aile hekimlerine başvurup sağlık kontrollerini yapmalarını ve hekimlerinin tavsiyelerini uymalarını önerdi.

Uzman Dr. İbrahim Halil Akkuş, 3-9 Eylül 'Halk Sağlığı Haftası' nedeniyle bir açıklama yaptı. Akkuş açıklamasında "Sadece hastalık veya sakatlığın olmaması değil, bireyin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olması demektir. Sağlık hizmeti sunarken öncelikli hedef korunmayı sağlamaktır. Bu nedenle koruyucu sağlık hizmetlerinin önemi büyüktür. Halk Sağlığı Müdürlüğü 'Sağlıklı bir birey, sağlıklı bir toplum oluşturur' anlayışıyla birey anne rahmindeyken, hatta anne rahminde meydana gelmeden, hayatı son bulana kadar sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi ve hastalıklardan korunması için hizmet sunar. Bununla birlikte bireyin, fiziksel, sosyal ve biyolojik çevresiyle bir bütün olduğunu kabul eder ve bunlarla uyum içerisinde olması için bireye hem sağlıklı iken hem de hasta iken sağlık hizmeti sunar" dedi.

Halk Sağlığını geliştirmek, halk sağlığının önemini vurgulamak amacıyla her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası "Halk Sağlığı Haftası" kutlandığını belirten Akkuş, "Sağlıklı bir yaşam bizlere verilen en büyük hediyelerden birisidir. Verilen bu güzel hediyeyi korumak ve geliştirmek bizlerin öncelikli hedefleri arasındadır. Bu hedefleri müdürlüğümüze bağlı aile sağlığı merkezi ve toplum sağlığı merkezlerimizle beraber gerçekleştiriyoruz. Bulaşıcı hastalıklardan korunmak, kontrolünü sağlamak, bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili olarak obezite, diyabet ve tütünle mücadele, aile planlaması, bebek, çocuk, kadın, ergen, üreme sağlığı hizmetleri, kanserde erken teşhis ve tedavinin sağlanması, evde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi gibi çok önemli hizmetleri halkımıza sunuyoruz. Amacımız insanımıza hak ettikleri sağlık hizmetlerini daha iyi sunabilmek. Bunun için çalışıyor ve çabalıyoruz. Halkımızdan ise özellikle sağlıklı beslenmelerini, fiziksel aktiviteye önem vermelerini, alkol, sigara, uyuşturucu gibi hem zihin hem de beden sağlığını olumsuz etkileyen kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını, belirli aralıklarla mutlaka aile hekimlerine başvurup sağlık kontrollerini yapmalarını ve hekimlerinin sunmuş olduğu tavsiyeleri uygulamalarını istiyoruz. Hastalıkları önlemek tedaviden her zaman daha kolay ve daha az maliyetlidir. Önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanmak sağlığımızı korumanın yanında ülkemiz bütçesine de katkı sağlar" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzmanlardan Vatandaşlarla 'Belirli Aralıklarla Mutlaka Doktora Gidin' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement