Üzülmez, Ekoköy'de Bungalov Otelciliği Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Güncel

Üzülmez, Ekoköy'de Bungalov Otelciliği Çalışmalarını İnceledi

"Bir Başka Yaşam Mümkün" projesinin bir ayağı olan Ekoköy Bungolav Otelciliği çalışmaları kapsamında yapılan küçük ahşap ev inşaatlarını yerinde inceleyen Başkan Üzülmez, "Bizim en büyük zenginliğimiz kuşkusuz bu doğal güzelliklerimizdir" dedi.

20.11.2014 08:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı proje kapsamında, orman alanı içinde yerli ve yabancı turistlerin konaklama imkanı bulacağı Bungolav Otelciliği çalışmalarını yerinde incelemek için Ekoköy'e giden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediyenin turizm yetkililerinden inşaatın durumu ile ilgili bilgi aldı. Turizm amaçlı 10 adet bungalovun (küçük ahşap evler) inşaatını gezen ve Başkan Üzülmez, Ekoköy'deki turizme yönelik bu yatırımda 3 bin metrekare arazi üzerinde yapılacak 10 adet bungalov ev sayesinde bölgeye gelen konuklara sıcak ve konforlu konaklama hizmeti sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler'de yürütülen "Bir Başka Yaşam Mümkün" adlı projede, turizm alanındaki yatırımların hızla ilerlediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Kartepemiz çok şanslı bir bölge, her tarafı doğal güzelliklerle çevrili ve her köşesinde doğanın sunmuş olduğu güzellikleri görmek mümkün. Bizim en büyük zenginliğimiz hiç kuşkusuz bu doğal güzelliklerimizdir. Kartepemizin muhteşem doğal güzellikleri arasında bulunan Ketenciler Köyümüz de "Bir Başkan Yaşam Mümkün" diyerek başlatılan proje ile doğa turizminin yeni bir merkezi ve yerel halkında ekonomik olarak da karşılığını almaya başladığı bir konuma gelmiştir" dedi.

Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile Ketenciler Köyü'nün eşsiz doğa güzellikleri ve doğal yaşam örtüsü eşliğinde köy hayatını yaşamak isteyen vatandaşların bungalov evlerde konaklamasına imkan sağlayan projenin ivme kazanarak sona doğru yaklaştığını kaydeden Başkan Üzülmez, "Ekoköy yürüttüğümüz projede; 3 bin metrekare alan üzerinde 22 metrekarelik 10 bungalov evden oluşacak otel hizmeti için 2 farklı konsept hazırlanıyor. Ekolojik hayata uygun olarak tamamen ahşaptan üretilen bungalovlarda, hafta sonları dinlenmek isteyen misafirlerin yanı sıra, iş gezisi için ilçeye gelen iş adamlarına da hizmet verilecek. 12 ay süre ile açık kalacak otelde misafirlerin kendini evindeki gibi hissedeceği sıcak ve konforlu hizmetle buluşturulacak. Ekoköy'de başarı ile yürütülen bu projenin bir ayağı olan bu bungolav evlerle ilçemizdeki konaklama yatak kapasitesini artırarak turizm değerini bir adım daha yukarı taşımış olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzülmez, Ekoköy'de Bungalov Otelciliği Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement