Üzülmez, Mahalle Gezisinde Eşmelilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Üzülmez, Mahalle Gezisinde Eşmelilerle Buluştu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Mahalle Gezileri"nin ikinci durağında Eşmelilerle bir araya geldi.

13.09.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart Yerel Seçimleri ardından Kartepe Belediye Başkanlığı görevine seçilen ve ilk günden itibaren farklı bir yönetim modeli sergileyen Başkan Üzülmez, mahalle gezileri ile halkın sorunlarını yerinde çözmeye devam ediyor. Mahalle gezilerinin ikinci durağında bu hafta da Eşme'yi karış karış gezen Belediye Başkanı Üzülmez, 'Ben sizin ayağınıza geldim' diyerek vatandaşlara, "Sorunlarınızı çözmek için yerinde tespit ve planlama yapıyoruz" dedi.

Makam minibüsüyle mahalle gezilerini belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, koordinatörleri ve icracı müdürlerinden oluşan ekibiyle gerçekleştiren Başkan Üzülmez, ilçenin en doğusunda yer alan Eşme'de Eşmelilerin sıcak ilgisi ile karşılaştı.

Meyvacılık ile uğraşan Eşmelilerin ve Eşme esnafının ayağına giden Başkan Üzülmez, "Ben sizin ayağınıza" geldim diyerek "Sıkıntılarınızı dinlemek çözüm üretmek için yanınızdayım" dedi. Eşme D-100 yol kenarında bulunan esnaf ve kahve ziyaretlerinde Ak Parti meclis üyelerinin yanında CHP'den seçilen bölge meclis üyesi Mine Koç'un da eşlik ettiği mahalle gezisinde Başkan Üzülmez, Eşmeli olan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ile de selamlaşıp ayaküstü sohbet etti.

Eşmeli bayanlara da hatır soran başkana vatandaşlar özellikle alt yapı ve yağmur suyu giderlerinden kaynaklanan sıkıntılarını aktardılar. Başkana eşlik eden İSU Kartepe Şube Müdürü Fahri Erdoğan, sıkıntı oluşturan konuların çözümünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli çalışmada bulunacaklarını ifade etti. Cuma namazına kadar Eşme Mahalle Muhtarı Mecit Külüğ eşliğinde gezen Başkan Üzülmez, namaz çıkışı cami avlusunda cami cemaatini dinledi.

İmar, alt ve üst yapı, ulaşım, trafik ve eğitim başta olmak üzere bölgeye mahsus meyva üreticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Üzülmez, seçim beyannamesinde de yer alan bu tür sorunların çözümü için ürettikleri projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti.

Eşme'de gölden ve karayollarından kaynaklanan imar konularıyla ilgili imardan sorumlu başkan yardımcısı Şehir ve Bölge Plancısı Bali Holat vatandaşı bilgilendirerek gelinen süreci anlattı. Ulaşım ile ilgili sorunların giderilmesinde UKOME ile temaslarda bulunacağını belirten Başkan Üzülmez, trafik konusunda uyarı tabelalarının artırılmasını sağlayacağını da ifade etti.

Üst yapı iyileştirmeleri ile ilgili çalışma programlarının hazır olduğunu da kaydeden Başkan Üzülmez, "Görevde bulunduğumuz 6 ay sonunda Eşme'de üst yapı çalışmaları kapsamında 7 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi ve 7500 ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte imar yollarında çalışma programımız çerçevesinde aralıksız devam ettireceğiz" dedi.

Göreve geldikleri günden beri şeffaf ve katılımcı yönetim modeli çerçevesinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Üzülmez, "Başkanlık görevine seçildiğimiz günden itibaren yeni yönetim kadrolarımızı kurarak başkan yardımcılarımızla, müdürlerimizle yeni koordinatörlüklerimizle sorunları çözmek için sistemli çalışıyoruz. Eşmelilerin sorunlarının çözümü içinde projelerimizi sırasıyla hayata geçireceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzülmez, Mahalle Gezisinde Eşmelilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement