Üzülmez, "Vatandaşa Sunulan Hizmet Hızını Arşiv Sağlar" - Son Dakika
Güncel

Üzülmez, "Vatandaşa Sunulan Hizmet Hızını Arşiv Sağlar"

Kartepe İlçesi'nde, Kartepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün işlerini kolaylaştırması adına arşiv sayısallaştırılıyor.

03.09.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de önem verdiği arşiv projesi ile vatandaşa sunulan hizmet hızını artırmak hedefleniyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in yönetim modeli çerçevesinde vatandaşa sunulan hizmet kalitesi ve hızı ayrı bir önem taşıyor. Artan nüfusla orantılı imari konularda ihtiyaç duyulan evrak ve projelere ulaşımı sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü yeni bir arşiv projesini hayata geçirdi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün yoğun iş potansiyeline cevap verecek arşiv bilgilerine ulaşımı sağlayacak, işlerin süresini kısaltacak, kapatılan 10 belde belediyesinin bütün bilgi dosyalarına ulaşımı sağlayacak düzenleme çerçevesinde 9 bin imar dosyası tek tek incelenerek tasnif edilmekte ve digital ortama aktarılmakta.

Yıl sonuna kadar tamamlanması hedefiyle hizmet alımı ile gerçekleştirilen İmar Müdürlüğü Arşiv sayısallaştırma projesini Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de yakından takip ediyor. Düzenli bir arşiv sistemi oluşturulurken, dosyadaki evrak tahribatı ile gereksiz evrak saklanmasının da engelleneceği sayısallaştırma projesi ile ilgili müdürlüklere gelen taleplerin kısa sürede çözüme kavuşturulması sağlanacak. Projede gelinen noktayı yerinde görmek için arşivde inceleme yapan Başkan Üzülmez'e, Bilgi İşlem Müdürü Kerim Kandaz bilgi aktarımında bulundu. Sorunsuz bir çalışma sergilendiğini gözlemleyen Başkan Üzülmez de, "Vatandaşa sunulan hizmet hızını arttırması nedeniyle bu projeyi çok önemsiyorum. Arşiv, belediyenin gençliğini ve zindeliğini gösterir. Belediyenin tarihi bilgilerini elinde tutulup saklandığı ve gerektiğinde gün ışığına çıkartılan yer arşivlerdir. Arşiv bilgileri ve bilgi birikimleri vatandaşa hizmette önemli bir noktadır. Arşivin kolay ulaşılabilir olması vatandaşa sunulan hizmet hızında da çok önemli avantaj sağlar. Yapılan çalışma sonunda hedeflediğimiz hıza ve verimliliğe ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzülmez, 'Vatandaşa Sunulan Hizmet Hızını Arşiv Sağlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement