Üzüm Diyarı Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Üzüm Diyarı Festivale Hazırlanıyor

Üzüm Diyarı Festivale Hazırlanıyor

Sarıgöl Belediyesi tarafından bu yıl 4-6 Eylül tarihleri arasında yapılmasına karar verilen 11’inci Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

08.07.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl Belediyesi tarafından bu yıl 4-6 Eylül tarihleri arasında yapılmasına karar verilen 11'inci Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Festival kapsamında Ayşen, Murat Dalkılıç ve Ankaralı Hasan Yılmaz verecekleri halk konserleriyle festivale renk katacaklar.

Sarıgöl'de bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivali'nin kurum ve sivil toplum kuruluşlarının fikir ve düşüncelerini alarak daha kapsamlı ve güzel bir festival olması için çalıştıklarını kaydeden Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, "Bu yıl ilçemizde yapılacak olan 11'inci Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivalimizin tarihini belirledik. Festivalimiz ilçemizin kurtuluş günü olan 4 Eylül Cuma günü başlayıp, 6 Eylül Pazar günü bitecek. Bu nedenle, ilçemizdeki kurum ve sivil toplum teşkilatlarını belediyemiz Kültür İşleri Müdürümüz Hafize Bayraktar ile birlikte ziyaretlerde bulunmaya başladım. Amacımız, 11'inci Sarıgöl Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivalimizin daha kapsamlı olmasını sağlamak. Bunun için fikir alış-verişlerinde bulunuyoruz. Ziyaretlerimizde gerçekten olumlu fikirler çıkıyor. 4-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Sultaniye Üzüm Festivalimize bu yıl yurt dışından çok sayıda ülke katılarak halk oyunları gösterileri sunacaklar." dedi.

SARIGÖL ÜÇ GÜNLÜK FESTİVAL İLE COŞACAK

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Selçuk, Sarıgöl'ün festivalle adeta coşacağını dile getirerek, "Bu yıl 4-6 Eylül tarihlerinde yapılmasına karar verilen 11'inci Sarıgöl Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivalimizin ilk günü olan 4 Eylül'de hem ilçemizin Kurtuluş günü coşkuyla kutlanacak hemde akşam yerel sanatçıların konserleri yer alacak. Festivalimizin ikinci günü olan 5 Eylül'de festival açılışı ve davetlilerle kortej yürüyüşü yapılarak stantlar ziyaret edilecek ve akşamında ise Ankaralı Hasan Yılmaz konseri verilecek. 6 Eylül günü festivalimiz kapsamında yayla ve ova üzümleri kategorisinde üzüm yarışmaları yapılacak. Çeşitli etkinliklerin ardından gece de festival finalinde ünlü sanatçılar Ayşen ve Murat Dalkılıç sahne alarak konserler verecek." dedi.

FESTİVALİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ

Festivalin Türkiye'de tanındığını ve ününün yurt dışına taştığını ifade eden Başkan Selçuk, "İlçemiz, üzümleriyle zaten dünya markasıdır. Yapılan festivallerle de, ününe ün katmıştır. Bu nedenle, Sarıgöl Belediyesi olarak, herkesi 4-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 11'inci Sarıgöl Uluslararası Sultaniye Üzüm Festivalimize bekliyoruz. Gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız." diye konuştu.

ÜZÜM HER YÖNÜYLE KİTAPÇIKLA ANLATILACAK

Başkan Selçuk, Festivalde ilk kez belediye olarak, üzüm ve taze bağ yaprağını konu alan kitapçık hazırlanacağını belirterek, "Hazırlatılacak olan kitapçıkta Sultaniye üzümümüzün yaş ve kurusunun içerisinde bulunan mineraller ve vitaminler, üzümün şifa kaynağı olduğunu, ayrıca üzümden sonra son yıllarda gelir kapısı olan ve taleplerin arttığı taze bağ yaprağının yararlarını anlatan bilgilerin yanı sıra, üzüm ve taze bağ yaprağı resimleri, kitaplığımızda yaş üzümden yapılan reçel tarifleri, kuru üzümden yapılan keklerin, ekmeklerin, hoşafların tarifleri, taze bağ yaprağından yapılan yaprak sarma tarifleri, üzümün koruk döneminde yapılan koruk ekşisi tarifleri bulanacak. Festivalimize katılan tüm misafirlerimize bu kitapçıklar armağan edilecek." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üzüm Diyarı Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement