Üzüm Festivali 12 Eylül'de - Son Dakika
Yerel

Üzüm Festivali 12 Eylül'de

Üzüm Festivali 12 Eylül\'de

İzmit Belediyesi’nin üzüm üreticilerini desteklemek için düzenleyeceği festivalin tarihi belli oldu.

15.08.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi'nin üzüm üreticilerini desteklemek için düzenleyeceği festivalin tarihi belli oldu.

Konuyla ilgili olarak yapılan toplantıda festivalin 12 Eylül'de yapılması kararlaştırıldı. İzmit Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya Muhtarlar Masası Koordinatörü ve aynı zamanda Belediye Meclis üyesi olan Mehmet Çetin, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Belediyenin Eğitim ve Kültür Müdürü Muhammet Öztürk, Arızlı Muhtarı Ruhan Menteş, Kulfallı Muhtarı Yüksel Oğuz, Sekbanlı muhtarı Salim Sapmaz, Kabaoğlu Muhtarı Ali Aktaş ve Akpınar Muhtarı Ali Obuz katıldı.

Toplantıyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Güray Oruç, "Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, köylümüzün kalkınmasına büyük önem veriyor. Bunun içinde gelir arttırıcı projeler hazırlıyoruz. Üzüm festivali de bunlardan birisidir. Yapacağımız festival ile üzüm üreticileri ürünlerinin tanıtımını yapıp pazar bulmaları kolaylaşacaktır. Belediye olarak da bütün semt pazarlarımızda köylü üreticilerimiz için önemli ölçüde yerler ayrılmaktadır" dedi.

Festival ile ilgili toplantıya katılan köy muhtarları da, "Köylerimizde üzüm ve kiraz yoğun şekilde yetişmektedir. Yıllarca Pazar sıkıntısı yüzünden emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Bu tür çalışmalar özellikle pazar bulmamız konusunda çok yararlı olacaktır. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

Bu arada festival ile ilgili program da netlik kazanmaya başladı. İzmit'in köylerindeki bütün üreticilerin katılabileceği festival 12 Eylül Cuma günü saat 10.00 da başlayacak. Belsa önündeki festivalde balbal, çavuş ve kınalı yalıncak üzüm türlerinden ilk üçe girecek üreticilere çeşitli ödülle verilecek. Üzüm satışının da gerçekleştirileceği festivalde çeşitli gösterilerde yapılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üzüm Festivali 12 Eylül'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement