Üzüm Hasadı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Üzüm Hasadı Başladı

Türkiye'nin önemli üzüm üretim merkezlerinden Elazığ'da üzüm hasadı başladı.

29.09.2016 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli üzüm üretim merkezlerinden Elazığ'da üzüm hasadı başladı.

Yöreye has üzümleriyle tanınan Elazığ'da üretilen ve aralarında öküzgözünün de bulunduğu farklı çeşitlerdeki üzümler, Türkiye'nin dört bir yanında tüketiliyor. Elazığ'da ayrıca fabrikalarda ya da köylüler tarafından pestil, pekmez, orcik ve şarap yapımında kullanılıyor.

Hasatla birlikte üzüm bağlarında çalışan işçilerin özenle kesip kasalara yerleştirdiği üzümler, ardından traktör römorklarına yüklenip alıcılarına ulaştırılıyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarımsal açıdan ilde çok önemli bir yere sahip olan üzüm hasadına başladıklarını söyledi.

İlde üzüm hasadının eylül ve kasım ayları arasında yapıldığını ifade eden Karahan, "226 bin hektar tarım alanına sahip olan ilimizde üzüm önemli bir yere sahiptir. Özellikle merkez köylerimiz ile Ağın, Arıcak, Sivrice ve Maden ilçeleri başta olmak üzere hemen hemen bütün ilçelerimizde üzüm üretimi ciddi manada yapılmaktadır." diye konuştu.

Kente has öküzgözü ve boğazkere üzüm çeşitleri başta olmak üzere 6-7 önemli çeşit yetiştirildiğini ifade eden Karahan, şöyle devam etti:

"İlimizde 2015 yılında 76 bin ton civarında ilimiz ülkemiz ekonomisine katkıda bulunarak üzüm üretimi sağlamıştır. Bu yıl daha hasat sonuçlanmadığı için net veriler elimizde olmamakla ilimizde 110 bin dekar alandaki bir üretimle inşallah bu yıl 84 bin ton civarında bir üzüm verimi bekliyoruz."

Üzüm Hasadı Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Üzüm Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement