Üzüm İşletmesinin Deposundaki Yangın Korkuttu - Son Dakika
Güncel

Üzüm İşletmesinin Deposundaki Yangın Korkuttu

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki bir üzüm işletmesinin depo olarak kullanılan bahçesinde çıkan yangında yaklaşık 10 bin plastik kasa ve karton kutu yandı.

25.03.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki bir üzüm işletmesinin depo olarak kullanılan bahçesinde çıkan yangında yaklaşık 10 bin plastik kasa ve karton kutu yandı. Yangın üzüm işletmesine sıçramadan itfaiye tarafından söndürülürken yoğun duman nedeniyle etkilenen bitişikteki plastik fabrikasında çalışan 5 işçi hastaneye kaldırıldı.

Ali Uçak ve kardeşlerine ait Yeni Sanayi Sitesi'ndeki üzüm işletmesine yakındaki trafoda, elektrik tellerinin rüzgar nedeniyle birbirine değmesi sonucu bugün saat 12.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte üzüm işletmesinin depo olarak kullanılan bahçesindeki yaklaşık 10 bin plastik kasa ve karton kutu alev aldı. Alevler kısa sürede büyüdü. Alevlere ilk müdahaleyi üzüm işletmesindeki işçiler yapıp bir yandan da itfaiyeyi aradı. Olay yerine Alaşehir, Salihli ve Sarıgöl Belediyeleri'ne ait itfaiye araçları sevk edildi. İtfaiye ekiplerini su sıkarak müdahale ettiği yangın üzüm işletmesine ve bitişiğindeki Zeki Altan'a ait plastik fabrikasına ulaşmadan yaklaşık 1 saatlik çaba sonucunda söndürüldü. Yoğun dumandan etkilenen bitişikteki plastik fabrikasında çalışan işçilerden Ümmü Aslan (28), Mustafa Köktürk (27), Şerif Kurt (31), Raşit Erhan (31) ve Yılmaz İren (38) ambulanslala Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. İşçilerin durumunu iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Alaşehir Belediye Başkanı MHP'li Gökhan Karaçoban da tesise gelerek yangın hakkında bilgi aldı. Başkan Karaçoban, yüksek gerilim hattındaki elektrik tellerinin birbirine değmesinin yangına neden olduğunu belirtip, "Maddi hasar var. Ancak, can kaybının olmaması tek tesellimiz. Alevlerin, bitişikteki diğer tesislere sıçramaması büyük şans. İşyerinin sigortası var" dedi. Aynı zamanda MHP'nin Alaşehir Belediye Meclis Üyesi adayı olan üzüm işletmesinin sahibi Ali Uçak da üzgün olduklaını söyledi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üzüm İşletmesinin Deposundaki Yangın Korkuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement