Üzüm Üreticilerine 'Tokatçı' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Üzüm Üreticilerine 'Tokatçı' Uyarısı

Üzüm Üreticilerine \'Tokatçı\' Uyarısı

Alaşehir Ziraat Odası'nın bastırdığı afişlerle, üzüm üreticileri 'tokatçı' olarak bilinen sahte tüccarlara karşı uyarıldı.

23.07.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaşehir Ziraat Odası'nın bastırdığı afişlerle, üzüm üreticileri 'tokatçı' olarak bilinen sahte tüccarlara karşı uyarıldı. Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde farklı noktalara asılan, 'Artık Olmasın' başlığıyla hazırlanan bilgilendirici afişler ile üreticilerin ürünlerini satarken dikkatli olmaları istendi.

Alaşehir ve Gediz Havzası'ndaki üzüm üreticileri, halk arasında 'tokatçı' olarak tabir edilen kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıldı. 'Artık Olmasın' başlığıyla hazırlanan afişte üreticiler tanımadıkları, bilmedikleri, güvenmedikleri kişilere ürün vermemeleri, bu tür alıcılarla karşılaşıldığında mutlaka Ziraat Odası'na başvurmaları yönünde uyarıldı.

Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, her hasat döneminde mantar gibi türeyen dolandırıcılara karşı bir önlem almaları gerektiğini düşünerek bu afişi hazırladıklarını söyledi. Başkan Türk, şöyle konuştu:

"Kendilerine tüccar görüntüsü veren kötü niyetli dolandırıcılar ortaya çıkıyor. Üzüme yüksek fiyat verip malı aldıktan sonra para ödemeden ortadan kayboluyor. Üyelerimiz, vergi levhası, şirketin ticari sicil gazetesinde yer alıp almadığı, ticaret odasında kayıtlı olup olmadığını araştırarak her şeyden emin olduktan sonra ürünlerini pazarlamalı. Bizim iyi niyetle alışveriş eden tüccarlara sözümüz yok, fakat çiftçiyi dolandırmak adına tüccar kimliğine bürünenler, hem üretici, hem de gerçek tüccarları mağdur ediyor. Geçmiş yıllarda dolandırılan üreticilerimiz bankalara olan borçlarını ödeyemediler, traktörlerini sattılar, evlerini, bağlarını elden çıkarmak zorunda kaldılar. Üreticilerimiz tanımadıkları kişilere peşin olmadığı sürece ürün vermesinler."

"ÇEK YASASI ÇİFTÇİNİN ALEYHİNE OLDU"

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, yeni çıkan çek yasasını da eleştirerek, alacağı bulunan üzüm üreticisinin haklarının mutlaka teminat altına alınması gerektiğine dikkat çekti. 2012 yılı Şubat ayında çıkan çek yasasının alacaklıların mevcut haklarını güvence altına alacak bir yapıya kavuşturulabileceğini hatırlatan Başkan Türk, özellikle yaş üzüm üreticisinin yasadan dolayı mağdur olduğunu belirtti. Çek tahsilatındaki sorunlardan kaynaklanan alacaklı sayısının 3 yılda katlanarak arttığını ifade eden Türk, "Çekin yazılımından tahsiline kadarki süreçte tüm tarafların eşit şekilde korunması gerekir. İktidar karşılıksız çek düzenleme fiilini tümüyle suç olmaktan çıkaracak düzenlemelere imza attı. Çeke güveni ortadan kaldırarak, ekonomiyi tıkanma noktasına getirdiler. Yeni düzenlemeyle, çekini ödemek yerine mal varlıklarını transfer eden kişiler korunur hale geldi" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üzüm Üreticilerine 'Tokatçı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement