Üzümçolar Geleceğe Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Üzümçolar Geleceğe Hazırlanıyor

MANİSA Büyükşehir Belediyespor, hayata geçirdiği Üzümçolar projesi ile bir ilke imza attı.

02.03.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Mayıs'a kadar devam edecek olan projede çocuklar hem futbol oynayıp hem de matematik, İngilizce, satranç ve diksiyon eğitimi alıyorlar. Üzümçolar projesinin çevre illere bir örnek oluşturduğunu belirten projenin Eğitim Koordinatörü Yaşar Polat, projenin A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından da büyük beğeni topladığını belirtti.
Manisa Büyükşehir Belediye spor'un hayata geçirdiği Üzümçolar projesi, Manisalı çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 200 öğrencinin yer aldığı projede 2003-2009 doğumlu çocuklar hem futbol oynuyor, hem de matematik, İngilizce, satranç ve diksiyon kursları alarak eğitimlerine katkı sağlıyor. Üzümçolar projesi hakkında bilgi veren projesinin Eğitim Koordinatörü Yaşar Polat, "Üzümçolar projesi, Manisa Büyükşehir Belediyespor'un 2003-2009 doğumlu Manisalı çocuklara sunduğu çok özel bir proje. Bu proje kapsamında yaklaşık 200 çocuğumuz futbol eğitiminin yanı sıra matematik, İngilizce, satranç ve diksiyon alanlarında eğitim alıyorlar. Kasım ayı içerisinde başlatılan proje çerçevesinde çocuklarımız haftada ikişer saat bu derslerde eğitim alıyorlar. Daha sonra ise Büyükşehir Belediyespor'un Tesislerinde futbol eğitimlerini alıyorlar" dedi.

Proje Türkiye'de bir ilk

Çocukların hem futbol oynayıp hem de matematik, İngilizce, satranç ve diksiyon eğitimi aldıkları projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Polat, "Üzümçolar projesi iki ayaklı olması nedeniyle Türkiye'de bir ilk. Pek çok futbol takımı çocuklara futbol okulu açıyor. Fakat bu şekilde derslerle birlikte çocuklara eğitim veren bir proje yok. Çocuklarımız derslerinden de geri kalmıyor. Öğrencilerimizin ebeveynlerinden de çok olumlu tepki alıyoruz. Veliler çocukların matematik ve İngilizce branşındaki derslerine bu eğitimlerin çok yararlı olduğunu söylüyorlar. Satranç bilmeyen çocuklarımız satranç öğreniyorlar. Diksiyon derslerinde güzel konuşmayı, hitabet sanatını öğreniyorlar" dedi.
Manisa sporuna katkı sağlıyor

Projenin Manisa sporuna da katkı sağladığını vurgulayan Polat, "Bu imkanları sağlayan başta Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e, Büyükşehir Belediyespor Başkanımız Cenk Ergün'e ve projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Proje ile Manisa'mızın sporuna da katkı sağlıyoruz" dedi.

Terim'den Proje'ye Tebrik

Üzümçolar projesinin A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından da takdirle karşılandığını dile getiren Polat, "Bu süre içerisinde A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in Manisa'yı ziyaretleri sırasında Üzümçolar projesini kendilerine anlattık. Daha sonra kendileri bize bir teşekkür mektubu gönderdi. Fatih Hocamız mektubunda projenin Türkiye'ye örnek bir proje olduğunu belirtti. Bu da bizim çalışmalarımızda daha da motive olmamızı sağladı" dedi.

Proje örnek oluşturdu

Polat son olarak projenin bir örnek olduğunu belirterek, "Çevre illerden arayarak proje hakkında bilgi almak isteyenler var. Biz çalışmamızda örnek oluşturduğumuz için de ayrıca mutluyuz. İnşallah daha çok çocuğa ulaşarak çalışmamızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Veliler projeden memnun

Üzümçolar projesinden övgüyle bahseden veliler, çocuklarının proje ile hem futbol oynayıp hem de branş eğitimi alarak kendilerini geliştirdiklerini belirtti. Çocuğunu projeye kaydettiren velilerden Mümin Ödemen, "Çocuklarımız mahalle arasında, internet kafede vakit geçireceğine burada hem spor yapıyorlar, hem de eğitimlerine katkı sağlıyorlar" derken; bir diğer veli Hakan Kayın da, "Proje ile çocuklarımız disipline oldular. Uzman eğitmenlerle çocuklarımız hem branş eğitimleri alıyor, hem de spor yapıyorlar. Proje nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Projenin devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üzümçolar Geleceğe Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement