Üzümcüler: Kadınlar Eşlerinden En Çok Cinsel Şiddet Görüyor - Son Dakika
Güncel

Üzümcüler: Kadınlar Eşlerinden En Çok Cinsel Şiddet Görüyor

Üzümcüler: Kadınlar Eşlerinden En Çok Cinsel Şiddet Görüyor

Bursa'da, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, yaptıkları araştırmada kadınların en çok cinsel şiddet gördüklerinin ortaya çıktığını söyledi.

10.02.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, yaptıkları araştırmada kadınların en çok cinsel şiddet gördüklerinin ortaya çıktığını söyledi.

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, eşlerinden şiddet gören kadınların hangi sebeplerden dolayı şiddet gördükleriyle ilgili araştırma sonuçlarını açıkladı. Bursa'nın Mustafakemalpaşa, Karacabey, Yıldırım, Büyükorhan, Harmancık ilçelerinde eşlerinden şiddet gören kadınlarla yüz yüze görüşen Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, kadınların en çok şikayet ettiği konuların başında 'cinsel şiddet' geldiğini söyledi. Erkeklerin de eşlerine cinsel şiddet uyguladıklarını itiraf ettiklerini söyleyen Üzümcüler, şöyle dedi:

"Şiddetin birçok sebebi var. Örneğin çocuğun kazağının renginden tutun bardağın bulunuş yerine kadar evde tartışma çıkabiliyor ve bu da şiddete dönüşebiliyor. Ancak kadınların en çok şikayet ettiği konu cinsel şiddet. Erkek farkına varmadan eşine cinsel şiddet uygulayabiliyor. Bunun da şiddet olduğunu bilmiyor. Ancak uzman doktorların eğitimden geçen erkekler, eşlerine cinsel şiddet uyguladıklarını itiraf ediyor. Erkekler cinsel şiddet uyguladıklarının ilk kez farkına vardılar."

Çocuk gelinlerle de ilgili bilgi veren Dilek Üzümcüler, kızların küçük yaşta gelin olmak istemelerinin üç sebebinin olduğunu söyledi. Üzümcüler, "Çok zengin aile kızları genelde okumuyor. Evliliği kolay bir yol olarak görüp evleniyorlar. İkincisi, okumak istemeyen kızlar var ve bunlar aile parasıyla geçiniyorlar. Bunlar da evliliği kendilerine yol seçiyorlar. Üçüncüsü, fakir olan aileler başlık parası alarak kızlarını evlendiriyorlar" dedi.

Küçük yaşta evliliklerde yasa gereği artık aile bireylerine de ceza verildiğinin altını çizen Üzümcüler, çocuk gelinleri bu konuda uyardıklarını da belirtti.

ALMAN MODELİ SIĞINMA EVİ

Derneğin faaliyetlerini genişleterek vakıf olmayı hedeflediklerini söyleyen Dilek Üzümcüler, Türkiye'ye Alman modeli bir kadın sığınma evi kurmak istediklerini belirtti. Üzümcüler, "Dünyaya örnek olacak bir sığınma evi yapmak istiyoruz. Almanya ve İngiltere'de bu uygulanıyor. Yani kadınların yemekleri devletin sığınma evlerindeki gibi önlerine gelmeyecek. Çocuklarını yanlarına alıp, apart şeklinde olan sığınma evlerinde kendi yemeklerini kendileri yapacak. Temizliklerini kendileri yapacak. Yani kadınlarımız önce balık tutmasını öğrenecek. Balık tutmasını bilmedikleri için sığınma evinden çıkınca sudan çıkmış balık gibi oluyorlar" dedi.

Şiddete uğrayan kadınların 155 Polis İmdat Hattı'nı aramaya çekindiklerini söyleyen Üzümcüler, kadınlara eğitim vererek onları bilgilendirdiklerini söyledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üzümcüler: Kadınlar Eşlerinden En Çok Cinsel Şiddet Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement