Uzun Mesafe Yüzücülerimiz Dikkate Değer Yurtdışı Performansları Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Uzun Mesafe Yüzücülerimiz Dikkate Değer Yurtdışı Performansları Sergiledi

Sonbahar –Kış dönemi için sporcularımızı yine zorlu yarışlar beklerken bu yaz uzun mesafe yüzücülerimiz yurtdışında çok başarılı performans sergiledi.

24.09.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antrenör Kamil Resa ALSARAN gözetiminde Karşıyaka Spor Kulübü'nden Emre ERDOĞAN ve Yeşilyurt Kulübünden Ragıp Vural TANDOĞAN, Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni geçen 10uncu ve 11inci Türk Sporcular oldu. Emre ERDOĞAN'ın mücadelesi 9 saat 35 dakika, Ragıp Vural TANDOĞAN'ın ise 14 saat 50 dakika sürdü.
Öte yandan Osman AKKUŞ, Caner ASPAVA, Cemal ŞEVKET, Hasan İLKER ve Mehmet KORKUT'tan oluşan Kıbrıs Aspava Spor Kulübü sporcuları  da Takım halinde  Manş Denizini 11 saat 50 dakikada  katettiler.

Bu arada Avrupa ile Afrika'yı birbirinden ayıran Cebelitarık Boğazı'nı Kamil Resa ALSARAN, Ragıp Vural TANDOĞAN, Gürkan Ali GÜLYÜZ  ve Ayşe Yasemin YILDIRIM 5 saat 10 dakikada geçerken Ayşe Yasemin YILDIRIM adını bu başarıyı elde eden ilk Türk kadın yüzücü olarak tarihe yazdırdı.

Ayrıca Antrenörlüğünü yine Kamil Resa ALSARAN'ın yaptığı Nesrin Olgun ARSLAN, Ayşe Yasemin YILDIRIM,  Rengin Ergin BÖREKÇİ, Çilem ÇELİK, Bengisu AVCI ve Beyza KORDAN'dan   oluşan Kadın Takımımız, İtalya'nın Capri Adası ile Napoli Limanı arasında yapılan  36 km.lik maratonu 19 saat 56 dakikada tamamlamayı başardı.

Ülkemizi uluslar arası alanda başarı ile temsil eden bu sporcularımıza 7-9 Ekim 2016 tarihlerinde Marmaris'te yapılacak "Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonasında" başarı plaketleri takdim edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uzun Mesafe Yüzücülerimiz Dikkate Değer Yurtdışı Performansları Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement