Akıncılar Üssü'nde Güvenlik Kamerasına Yansıyan Uzun Saçlı Şahsın Kimliği Netleşti - Son Dakika
Güncel

Akıncılar Üssü'nde Güvenlik Kamerasına Yansıyan Uzun Saçlı Şahsın Kimliği Netleşti

Akıncılar Üssü\'nde Güvenlik Kamerasına Yansıyan Uzun Saçlı Şahsın Kimliği Netleşti

15 Temmuz darbe girişiminde Akıncılar Üssü'nde güvenlik kamerasına yansıyan uzun saçlı şahsın, Adil Öksüz'le darbe planlamasına katılan Harun Biniş olduğu ortaya çıktı.

04.11.2016 16:13  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 149'u tutuklu 267 sanık hakkında hazırlanan iddianamade, 'Kuzgun' ve 'Şapka' kod adlı gizli tanıkların çizdirdiği robot resim ve verdikleri ifadelerin detayları ortaya çıktı.

İFADEDE KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Bu iki gizli tanığın, Akıncı Üssü'nde yakalanan ve uzun saçlarıyla güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş ile ilgili ifade verdikleri anlaşıldı. İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından, 149'u tutuklu 267 sanık hakkında hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamedeki gizli tanıkların ifadelerinde, Ankara'daki villada darbe planlamasına katılan FETÖ'cü üst düzey subaylar ve örgütün sözde "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün yanında uzun saçlı bir kişinin bulunduğu bilgisi yer aldı.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Bu kişinin planlamaya dahil edilmesi, örgütün üst düzey yöneticileri arasında olduğunu ortaya koydu. Bu kişinin de Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eski çalışanı elektrik-elektronik mühendisi Harun Biniş olduğu tespit edildi.

"UZUN SAÇLI SİVİL VARDI"

Gizli tanık 'Kuzgun' ifadesinde, Ankara'daki villada Adil Öksüz'ün, 15 Temmuz sonrası Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen kurmay albaylar Bilal Akyüz, Hakan Bıyık ve Barış Avalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Tuğamiral Sinan Sürer, Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile toplantı yaptığını belirtti. Gizli tanık Kuzgun, "Ankara'da bulunduğum bu evde, tanıdığım şahıslar ile ismini sonradan öğrendiğim Adil Öksüz, yine ismini sonradan öğrendiğim Hakan Bıyık vardı. Bunların haricinde saçları arkadan at kuyruğu şeklinde bağlı 25-30 yaş arası sivil bir kişi vardı." dedi.

ROBOT RESİM İLE TESPİT EDİLDİ

Bu kişinin kimliğinin belirlenmesi için başlatılan çalışmada, 'Kuzgun' ile 'Şapka' kodlu gizli tanığın ifadelerinden yola çıkılarak önce eşkali belirlendi, robot resmi çizdirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişimi soruşturmasını yürüten savcılara gönderilen ifadeler ve robot resim üzerindeki çalışmada, bu kişinin Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) eski çalışanı Harun Biniş olduğu ortaya çıktı. Biniş'in darbe gecesi Akıncılar üssündeki üst rütbeli subaylarla görüntüleri, ABD'ye gidiş geliş bilgileriyle, havalimanı güvenlik kamera kayıtlarının ortaya çıkarılmasının yanında, gizli tanıkların ifadeleri ve robot resimleri de darbe planlayıcıları arasında olduğunu netleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akıncılar Üssü'nde Güvenlik Kamerasına Yansıyan Uzun Saçlı Şahsın Kimliği Netleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement