Uzun Yaşamın Sırrını Buldular! - Son Dakika
Belgesel

Uzun Yaşamın Sırrını Buldular!

Uzun yaşamın sırrı bulundu. Nazillili mucit işadamlarının yaptığı çalışmada uzun yaşamın sırrının incir çekirdeğinde olduğu bulundu.

21.09.2014 14:38  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazillili mucit işadamlarının yaptığı çalışmada uzun yaşamın sırrının incir çekirdeğinde olduğu bulundu. Müthiş buluş hakkında açıklama yapan işadamları, Nazilli insanının 100 yılı aşan ömürlerinin sırrının incir çekirdeğinde bulunan Omega Asiti olduğunu buldu. İncir sayesinde 100 yıl yaşamanın artık mümkün olduğunun altını çizen Türkiye İşadamları Platformu (TİAP) ve Mucit Türk İşadamları Platformu (MUTİAP) Projebank Genel Koordinatörü Hakan Başlık, "Yapılan testlerde insan sağlığı için çok önemli olan ve vücudun üretemediği Omega vitamin ve proteinlerinin incir çekirdeğinde olduğunu öğrendik. Omega 3, 6 ve 9'un insan vücudu için gereken oranda ve başka hiçbir maddede bulunmuyor" dedi.

DOĞURGANLIĞI ARTIRIYOR

Başlık, "İncir çekirdeğini ayrıştırdıktan sonra elde ettiğimiz yağı analiz ettik. Çıkan sonuç bizi çok şaşırttı. Çünkü; hafız, görme, kanın pıhtılaşması, kan dolaşımı ve basıncı, yaraların iyileşmesi, Trigliserid ve kolesterol, çocuklarda gelişim, Doğurganlık ve üreme, Egzema ve saçların güçlenmesi açısından çok önemli olan bu yağ asitlerinin incir çekirdeğinden çıkması bizi çok sevindirdi. Türkiye genelinde eğitimde başarıda, uzun ve sağlıklı yaşamda, hastalanmamada ilk sıralarda yer alan Nazilli insanının inciri çok ürettiği gibi çok tüketmesi buna etken olmuş. İncir çekirdeğinden çıkarttığımız yağın analizlerinde Palmitik asit yüzde 7.16, Palmitoleik asit yüzde 0.09, Stearik asit yüzde 2.9, oleik asit (Omega-9) yüzde 17.13, Linoleik asit (Omega-6) yüzde 30.98 ve Linolenik asit (Omega-3) ise yüzde 41.11 oranında bulunduğunu öğrendik. Bu da dünyadaki diğer organik ve bitkisel gıdalarda bulunmayan oranı içeriyor. En yakın keten tohumu yağında bulunan bu oran balık yağında yeterince yok. Tedavi edici özelliği ile bilinen incirin çalışmalarımız sonucunda aynı zamanda uzun ve sağlıklı yaşamın da sırrı olduğunu da iddia ediyoruz. Çünkü beyni çalıştıran, zihni açan en önemli madde omegadır. Aydınlıların neden daha zeki ve sağlıklı oldukları buradan anlaşılabilir. Ayrıca Alzheimer riski ise omega eksikliğinden olmaktadır" diye ekledi.


GÜNDE 2 İNCİR YENMELİ
Başlık, uzun yaşamın tüyosunu da vererek, "Uzun ve sağlıklı yaşamak için günde iki inciri çekirdeklerini ezerek yemek gerekiyor. İki incirde toplam 600 kalori var. Eğer incirin çekirdeğini ezmeden yersek bu kalori bize kullanmadığımızda kilo aldırır ve zarar verir. Çekirdek, sindirilmeden doğrudan vücuttan atılacağı için Omega'yı da almamış oluruz. Ama incirin çekirdeğini ezerek yersek Omega yağlarının etkisi ile kalori vücuda etkili olamaz. Omega asitleri de direkt olarak vücudumuza faydalı olur" dedi.

Uzun Yaşamın Sırrını Buldular!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Belgesel Uzun Yaşamın Sırrını Buldular! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • KEFEN TOHUMU: Kardeşim bu tür şeylere itibar etmeyin, birtakım şeylerin pazarlanması için uydurulmuş hikayeler, en yakınlarını kanserden kaybetmiş biri olarak hepside bu tür şeylere çok itibar ederlerdi, yok keten tohumu yok bilmem ne ne duydularsa yapıyorlardı, erken yaşta hiç olmadık kanser türlerinden kaybettik, hiçbir bilimsel sonucunu elimize vermeden laf kalabalıklığı yapıp trilyonlarca para kazanan bazı doktorlarımız birde onların söylediklerini uygulayıp ölen kişileride bir açıklayıverseler. . . Hepsi hikayeden özetler. . . 7 2 Yanıtla
  • yabgu: bunlar zaten kuranda yazıyor ne diye araştırırlar kş yazıyor işte kuranda 5 2 Yanıtla
  • konya-sivas: amaç incir satılsın boş laf bunlar gençler neden öldürülüyor buna bakın bonzai gençleri öldürüyor nerde devlet nerde akp kimler bu uyuşturucudan milyarlar götürüyor neden müdahale edilemiyor gerçeklere bakın 3 1 Yanıtla
  • AHMET AÇIKGÖZ: İNCİR AĞACINDAN DÜŞEN ÇOK YAŞAMAZ DERLER. . . DUYMUŞUNUZDUR. . . . 2 0 Yanıtla
  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    16 Nis BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • İzmir Kitap Fuarı Baharın Coşkusuyla Kültürpark'ta
    11 Nis İzmir Kitap Fuarı Baharın Coşkusuyla Kültürpark'ta

    İZKİTAP-İzmir Kitap Fuarı, 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Kültürpark'ta ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. Fuarın ana teması 'Çocuk Edebiyatı' olacak ve Ahmet Ümit onur konuğu olarak katılacak. İzkitapfest, kitapseverlere kitap alışverişi, söyleşiler, dinletiler, yarışmalar, konserler ve imza günleri gibi birçok etkinlik sunacak. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel etkinlikler de düzenlenecek.


Advertisement