Uzundere Kaymakamlığı Yeni Logosunu Buldu - Son Dakika
Yerel

Uzundere Kaymakamlığı Yeni Logosunu Buldu

Uzundere Kaymakamlığı Yeni Logosunu Buldu

Uzundere Kaymakamlığı Seçici Kurulu, istediği logoyu "Recep Gürler" isimli Erzurum’da ikamet eden bir vatandaşımız elinden buldu.

10.02.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzundere Kaymakamlığı Seçici Kurulu, istediği logoyu "Recep Gürler" isimli Erzurum'da ikamet eden bir vatandaşımız elinden buldu.

İlçeye uygun Logonun bulunması için yapılan yarışmaya başvuran eserlerden ilçe vizyonuna uyan logo, Seçici Kurul tarafından seçildi. İlçenin ismini aldığı tarihi vizyonunu ve doğal güzelliklerini yansıtacak bir logo tespit ettiklerine inandığının altını çizen Kaymakam Hacı Arslan Uzan, logoyu kaymakamlığın kurumsal kimliğinde de kullanılacağını belirti.

LOGO NE ANLATIYOR?

Logo'nun genel görünümündeki U şekli Uzundere'nin baş harfinin şeklini gösterirken, Logo'nun sağ ve sol kısımlarında bulunan uç bölgeler Cevizli mahallesinde bulunan ahşap olan Camii minarelerini ve uç noktalar ise ay yıldızımızın önemini değerini temsil etmektedir. Uç kısımlardan başlayarak Koyu kahverengi tonlarından koyu yeşile doğru geçiş son bahardan yaza ve devamında ilk bahara geçişi anlatmaktadır. Ayrıca ilk baharda bölgenin canlandığı yeşillendiği çimen sembolü ile belirtilmektedir. İlçemizin kuruluş yılı ise ay yıldızlı motifin alt tarafında yer almaktadır. "T.C. Uzundere Kaymakamlığı" ibaresinin Üst kısmında ilçemizin tarihini ifade eden Öşvank Kilisesi, Peri Bacaları, Sağ ve Sol taraftan akan Şelale ve Tortum gölü ilçemizin güzelliklerini ifade ederek, logonun bütünlüğünü tamamlamaktadır. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzundere Kaymakamlığı Yeni Logosunu Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement