Uzunkaya: "Türkiye'de İhanetlere Rağmen İstihdam Oranı Artıyor" - Son Dakika
Ekonomi

Uzunkaya: "Türkiye'de İhanetlere Rağmen İstihdam Oranı Artıyor"

Uzunkaya: "Türkiye\'de İhanetlere Rağmen İstihdam Oranı Artıyor"

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Avrupa Birliği ülkelerinde 2007 yılında 2 milyon kişinin işsiz kaldığını hatırlatarak, Türkiye’nin 2016’da yaşadığı ihanetlere rağmen 391 bin kişinin istihdam hayatına katıldığını söyledi.

09.03.2017 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Avrupa Birliği ülkelerinde 2007 yılında 2 milyon kişinin işsiz kaldığını hatırlatarak, Türkiye'nin 2016'da yaşadığı ihanetlere rağmen 391 bin kişinin istihdam hayatına katıldığını söyledi. Uzunkaya, istihdam oranının yüzde 4,5, iş gücüne katılım oranının 5,7, iş gücü piyasasına katılma oranını ise 0,9 arttığını belirtti.

Antalya Valiliği himayesinde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) koordinasyonuyla gerçekleştirilen Antalya İş Fırsatları Zirvesi'nin (ANİF) açılışı Antalya Cam Piramit Fuar Alanı'nda gerçekleşti. İş arayan ve işverenlerin aynı çatı altında buluştuğu etkinliğe, Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, İŞKUR Antalya İl Müdürü Veli Tekkanat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sektör temsilcileri, işverenler, iş arayanlar ve üniversite öğrencileri katıldı.

"İhanetlere bedenini siper etmiş olan bu millet, istihdam seferberliği için de her türlü fedakarlığı yapacaktır"

Toplantıda konuşan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ile barındırılan 3 milyonluk mülteci miktarına dikkat çekerek, buna karşın iş verenlerin, müteşebbislerin ve çalışanların gösterdiği gayret ve çabanın takdire şayan olduğunu söyledi. Uzunkaya, "Bir millet ki tanklara, toplara, silahlara, ihanetlere bedenini siper etmiş, evi var, aşı var, eşi var, yuvası var ama bir ihanet kalkışmasına bedenini ve canını feda ediyor. 'Ben ve çocuklarım bir daha sokaklarda dolaşamaz' diye canını feda eden bir milletin, elbette istihdam seferberliği için çalışma hayatında seferberlik için her türlü fedakarlığı yapacağından endişemiz yoktur" dedi.

"İstihdam oranları arttı"

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı olumsuzluklara rağmen istihdam konusunda gittikçe yükselişe geçmekte olduğunu kaydeden Uzunkaya, istihdam, iş gücüne katılım ve iş gücü piyasasına katılım oranlarıyla ilgili veriler paylaştı. "Türkiye'nin rakibi sadece kendisidir" diyen Uzunkaya, "Türkiye kendisini kendisiyle mukayese etmelidir. İşsizlik diyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde 2007 krizi sonrası 2 milyon insan daha işsizlikle karşı karşıya kalmış. 2016 yılı bu milletin tüm ihanetlerle yüzleştiği bir yıl olmasına rağmen 391 bin yeni insan istihdam hayatına katılmıştır. Türkiye son dönemdeki bizim müteşebbis iş adamlarımızın, sanayicimizin, ticaret erbabımızın, kamumuzun ve devletimizin el birliğiyle çalışanı ve işvereniyle gönül birliği içerisinde istihdam oranımız yüzde 4,5 artmıştır. Diğer taraftan iş gücüne katılım oranı 5,7 artmıştır. 2016 verilerine baktığımız zamanda iş gücü piyasasına katılma oranını 0,9 oranında arttığını görüyoruz. Türkiye, bütün olumsuzluklara rağmen iyi yolda, ne yaptığını bilen, nereye gitmek istediğini bilen bilen bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

"Antalya ciddi bir istihdam sağlıyor"

Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece de, Antalya'nın tarım, turizm, sanayi alanlarında Türkiye'de çok önemli bir merkez olduğuna vurgu yaparak, farklı sektörlerin buluştuğu Antalya'nın ciddi bir istihdam sağladığını söyledi. Antalya İş Fırsatları Zirvesi'nin iş arayan ile işvereni bir araya getirmesinin yanı sıra üniversiteli öğrencilere de hitap ettiğini belirten Ece, "Öğrencilerimiz de bu etkinliğe katılarak gelecekteki iş hayatlarıyla ilgili plan yapabiliyor, sektör temsilcileriyle buluşuyor, fikir alabiliyor" dedi.

Konuşmaların ardından ANİF-2017'nin kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirildi. 3 gün daha sürecek olan etkinlikte, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarınca, zirveye gelen iş arayanlar ile birebir danışmanlık görüşmeleri yapılacak, iş gücü ihtiyacı bulunan işletmeler ile yüz yüze iş görüşmesi yapmaları sağlanacak. Ayrıca etkinlik boyunca davetli konuşmacıların sunumlarının yanı sıra, iş arayanlara yönelik İş Arama Becerileri, Mülakat Teknikleri Seminerleri de düzenlenecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Uzunkaya: 'Türkiye'de İhanetlere Rağmen İstihdam Oranı Artıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement