Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen Açıklaması

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Ergene Nehri'ndeki kirlilik probleminin henüz çözülemediğini savundu.

10.03.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Ergene Nehri'ndeki kirlilik probleminin henüz çözülemediğini savundu.

İşbilen, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok yağışlı bir dönem geçirilmesine rağmen nehirdeki suyun henüz 3. sınıf kirli su kategorisinde olduğunu söyledi.

Yağışlar normal seviyeye döndüğünde nehirde akan suyun 4. sınıf su haline geleceğini öne süren İşbilen, şöyle konuştu:

"Ergene Nehri'ndeki kirlilik problemi bir türlü çözülemedi. Burada yıllar geçti, 12 sene oldu hala bu çözüm ortaya konmamış çözüm uygulanmamış ve kirlilik devam etmekte. Şehrimizin milletvekilinin bakan olması hakikaten bizler için bir gurur. Biz Sayın Mehmet Müezzinoğlu'na çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi de sunuyoruz. Trakya'nın bu problemini yüklenip götürmek, bir takım çözüm önerileriyle vatandaşın önüne gelmek konusunda en büyük görev Sayın Müezzinoğlu'na düşüyor."

İşbilen, Meriç Nehri'nin taşması sonucu tarlaların kumla dolduğunu ancak kumların temizlenmesi konusunda bir girişimde bulunulmadığını vurguladı.

Bu konuda çözümler üretilmesi, hatta nehirler üzerinde taşımacılık yapılması gerektiğini aktaran İşbilen, şunları kaydetti:

"Zamanında Meriç Nehri üzerinden Enez'e kadar taşımacılık yapılıyormuş. Dünyada bunun örnekleri var. Tuna Nehri üzerinde, Karadeniz'den Almanya'ya kadar taşımacılık var ama maalesef Meriç Nehri'nin yatağı 4-5 metrelik kumla dolu. Bunun temizlenip yeni projelere bakılması lazım. Denizden ve ırmaklardan faydalanmamız lazım. Trakya'da yukarıdan tutun, Edirne'den Enez'e kadar bu işi çok rahat yapabiliriz. Buradaki nehrin temizlenmesi ile de birçok köylünün derdinin de önüne geçeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement