Uzunköprü'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Uzunköprü'den Kısa Kısa

Uzunköprü Ticaret Borsası (UZTB) kurum personeline yönelik toplantı düzenledi.

29.02.2016 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü Ticaret Borsası (UZTB) kurum personeline yönelik toplantı düzenledi.

UZTB Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Aslas başkanlığında, borsada düzenlenen toplantıda, yapılan çalışmalar ve kurumun hedefleri hakkında personele bilgiler aktarıldı.

2016 yılı kontrol kriterleri ve hedefler tablosunun incelendiği toplantıda, üye memnuniyetini arttıracak faaliyetler ve daha iyi hizmet verebilmek için ortaya atılan fikirler tartışıldı.

Üreticiler kök ve boğaz hastalığı uyarısı

Uzunköprü Ziraat Odası kök ve kök boğaz hastalığına karşı çiftçileri uyardı.

Ziraat Odasından yapılan yazılı açıklamada, küresel ısınma ve değişen iklim düzeni nedeniyle buğday ve diğer ürünlerin olumsuz etkilendiğini belirtti.

Üreticilerin kök ve kök boğaz hastalığına karşı ürünlerini kontrol edip gerekli ilaçlamaları yapması gerektiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bilindiği gibi küresel ısınma sebebi ile değişen iklim düzeni buğdayı ve diğer ürün gruplarını olumsuz etkilemektedir. Ekim ayında beklenen yağışların fazla olması nedeniyle buğday Ekimi 15-20 gün önce yapılmıştır. Üretim sezonu başlangıcından itibaren yağışların düzenli olması, gübre atımının şubat ayı sonuna kadar bitmesi ve toprak sıcaklığının 13-14 derece olması buğday gelişimini 1 ay öne çekmiştir. Mart ayı sonu gibi görülen kök ve kök boğaz hastalığı ilçe ve köylerimizde şimdiden görülmeye başlayabilir. Çiftçilerimizin tarlalarını kontrol edip gerekli ilaçlamaları hassasiyetle yapmaları gerekmektedir. Teknik destek için odamız 5 ziraat mühendisimiz ile hizmete hazırdır."

UTSO'dan zararlı e-posta uyarısı

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar zararlı e- postalara karşı vatandaşları uyardı.

İhtiyar AA muhabirine yaptığı açıklamada, kötü niyetli kişilerin bazı e-postalar aracılığıyla zararlı içerikler gönderdiğini belirtti.

Nereden geldiği belli olmayan her mailin açılmaması gerektiğini ifade eden İhtiyar, konuşmasına şöyle devam etti:

" Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geliyormuş gibi gözüken ve zararlı içerik bulunduran bir e-posta saldırısı gerçekleştirilmektedir. Bu e-posta size gelirse açmamanız ve hemen silmeniz gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğüne ait e-posta sunucularından gönderilmeyen ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından gönderiliyor gibi görünen e-posta içeriğinde bulunan Word dokümanının zararlı yazılım içerdiği tespit edilmiştir. Bu tür mailleri açan kişilerin bilgisayarlarında ağ bağlantısını kesip, önemli verilerini yedekledikten sonra sistemlerindeki zararlı yazılımı temizlemeleri gerekmektedir. Olayla ilgili zarar gören kurum ve kuruluşlarının İl Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine müracaatta bulunmaları gerekmektedir. Konu ile ilgili kapsamlı çalışmalar devam etmektedir"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uzunköprü'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement