Uzunköprü Ticaret Borsasından Bir İlk Daha: 55 Üyesiyle Uztb Heyeti Kavala ve Drama'daydı - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü Ticaret Borsasından Bir İlk Daha: 55 Üyesiyle Uztb Heyeti Kavala ve Drama'daydı

Uzunköprü Ticaret Borsasından Bir İlk Daha: 55 Üyesiyle Uztb Heyeti Kavala ve Drama\'daydı

Uzunköprü Ticaret Borsası 55 üyesiyle Yunanistan'ın Kavala ve Drama Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ederek bölgenin ticari, sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek girişimlerde bulundu.

16.04.2013 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzunköprü Ticaret Borsası 55 üyesiyle Yunanistan'ın Kavala ve Drama Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret ederek bölgenin ticari, sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek girişimlerde bulundu. Rahmi Eren'in başkanlığında 55 UZTB üyesi işadamından oluşan heyete, Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Yazıcıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın da katıldılar. Kavala ve Drama Oda Başkanlarının ağırladığı Uzunköprü ve Bölgesinin iş dünyasının en üst düzeyde temsil edildiği UZTB Heyetine, Yunan Basını ve Medyası da ilgi gösterdi, heyetin toplantı görüntüleri ve röportajları Yunan TV'lerinde yayınlandı.

Uzunköprü Ticaret Borsası, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen "Sivil Toplum Diyaloğu: AB-Türkiye Odalar/Borsalar Forumu-II" çerçevesinde yürütmekte olduğu "Ergene Havzasında Tarım Topraklarının Kirlilikten Arındırılması ve Islahı" başlıklı projesi çerçevesinde öngörülen ve proje ortağı Kavala Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacak heyet ziyaretini, UZTB Meclisi kararıyla bütün üyelerini davet ettiği bir büyük organizasyona dönüştürerek bölgemizde bir ilke daha imza attı. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Eren, 12-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdikleri resmi gezide, Borsa tarafından yürütülen Kavala ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odaları ortaklı Avrupa Birliği projesinin uygulama aşamasının görüşülmesini, Uzunköprülü işadamlarının ticari ilişkilerini zenginleştirecek girişimlerde bulunmayı, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri geliştirmeyi,

Uzunköprü'nün tanıtımını gerçekleştirmeyi ve Eskiköy Sınır Kapısının karayolu trafiğine açılması için Yunan tarafında kamuoyu oluşturmayı amaçladıklarını belirterek Kaymakam Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Ticaret ve Sanayi Başkanlarının katılımı ve UZTB üyelerinin ilgisi sayesinde organizasyonun başarıyla gerçekleştiğini söyledi. Başkan Eren, Kavala Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Yunanistan Odalar Birliği Başkan Yardımcısı Angelos Tsatsoulis'in ve Drama Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stefanos Georgiadis'in yemek ikramlarıyla ağırladığı Uzunköprü Heyetiyle yakından ilgilendiğini, görüşülen konularda mutabakat sağladıklarını ve bu gezinin olumlu ve somut sonuçlarını alacaklarına inandığını belirtti. Uzunköprü pirinci ve yerel lezzetlerinden oluşan birçok hediyeyi Yunan Oda Yöneticilerine sunan UZTB Heyeti, Kavala ve Drama Ticaret ve Sanayi Odaları Toplantılarının ardından Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç kentlerini de ziyaret etti.

(MA -)

16.04.2013 18: 28: 51

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunköprü Ticaret Borsasından Bir İlk Daha: 55 Üyesiyle Uztb Heyeti Kavala ve Drama'daydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement