Uzunköprülü Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Uzunköprülü Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Uzunköprülü Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında ilk sertifika töreni Uzunköprü’de yapıldı.

16.11.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında ilk sertifika töreni Uzunköprü'de yapıldı.

03- 0 6 Ekim 2016 tarihlerinde Uzunköprü'de düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Ercan İhtiyar ve Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen tarafından verildi. Törende konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi:

"Girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak eğitimleri Trakya Kalkınma Ajansı KOSGEB işbirliğinde veriyoruz. Bir girişimci iş kurarken en temelde neyin eksikliğini hissediyorsa o anda devreye giriyoruz. Bu eğitimler ile Girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırıyoruz ve işletme yönetimi bilgisiyle donatıyoruz. Eğitimleri alan girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı imkanlarını arttırmak amacı ile teorik ve uygulamalı eğitim programları da verilerek eğitimlerin sonunda Girişimciler sertifikaya sahip oluyorlar. Girişimciler bu sertifikalarla KOSGEB Girişimcilik Desteğinden yararlanma imkanını da elde edecekler."

Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 32 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 50 bin TL'lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 100 bin TL'ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı'nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor.

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 15 Kasım 2016 itibarıyla Tekirdağ'da 72 eğitimde bin 850 kişiye, Kırklareli'nde 27 eğitimde 721 kişiye, Edirne'de 28 eğitimde 770 kişiye olmak üzere toplamda 127 eğitimde 3 bin 341 kişiye sertifika verildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunköprülü Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement