Vahşi Doğanın Hazinesi - Tunca Unutulmaz Deneyim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Vahşi Doğanın Hazinesi - Tunca Unutulmaz Deneyim" Projesi

"Vahşi doğanın hazinesi - Tunca unutulmaz deneyim" projesi sona erdi.

16.09.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Vahşi doğanın hazinesi - Tunca unutulmaz deneyim" projesi sona erdi.

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği'nden yapılan açıklamaya göre EDOSK BulgaristanTürkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Elhovo Business Center ile ortaklaşa yürüttüğü 'TWTUE: Vahşi Doğanın Hazinesi Tunca - Unutulmaz Bir Deneyim' projesi tamamlandı. Toplam süresi 1 yıl olan projenin final toplantısında Türk ve Bulgar ortaklar, projenin her iki kurumun yanı sıra her iki ülke açısından da faydalı geçtiği konusunda görüş bildirdi.

Kentteki bir otelde yapılan final toplantısına EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu, Elhovo Business Center Genel Müdürü Ivan Ivanov, EDOSK Proje Koordinatörü Ümit Sönmez, Kano Antrenörü Hristo Ivanov ile EDOSK Üyesi Türk katılımcılar ve Bulgar konuklar katıldı.

Toplantıda konuşan EDOSK Başkanı Bülent Bacıoğlu, Elhovo Buisness Center ile daha önce bisiklet branşında bir projeye imza attıklarını, şimdiki kano projesinin de iki kurum arasında gerçekleştirilen ikinci proje olduğunu belirtti.

Proje seçiminde her iki kurumun da çalışma alanına uygun bir konu belirlediklerini kaydeden Bacıoğlu, doğa ve turizm konularını ele alarak iki ülke turizmine katkıda bulunacak bir kano projesi üzerinden fikir birliği sağladıklarını kaydetti. Bacıoğlu ayrıca en büyük hayalinin de Tunca veya Meriç nehirlerinden birinde yüzlerce sporcunun katılımıyla uluslararası bir kano yarışmasına ya da festivaline ev sahipliği yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Elhovo Business Center Genel Müdürü Ivan Ivanov da projenin tüm etkinliklerinin başarılı bir şekilde tamamlandığı vurgusunu yaptı. "EDOSK ile iyi iş çıkardığımıza inanıyorum" diyen Ivanov, "Kano sporu, Türkiye'ye oranla bizim bölgemizde daha revaçta. Özellikle Tunca Nehri üzerinde yaptığımız birçok sportif etkinlik sonucu son yıllarda çok sayıda turisti bölgemize çekiyoruz. Bugün projemiz sona erdi ama ortaklığımız sona ermedi. Bundan sonra da her iki kurumun şimdiki iyi ilişkisini ileriye taşıyarak ortaklaşa birçok faaliyete imza atacağı düşüncesindeyim. İki projemiz oldu, neden üçüncüsü de olmasın" diye konuştu.

EDOSK Proje Koordinatörü Ümit Sönmez de toplam maliyeti 141 bin avro olan proje kapsamında kulübün envanterine 5 kano kazandırdıklarını belirterek, 1 yıl süren proje kapsamında yapmış oldukları etkinlikleri anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vahşi Doğanın Hazinesi - Tunca Unutulmaz Deneyim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement