Vakıf Geleneği ve İbrahim Çeçen Vakfı Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Vakıf Geleneği ve İbrahim Çeçen Vakfı Anlatıldı

Vakıf Geleneği ve İbrahim Çeçen Vakfı Anlatıldı

Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesinde başarılı akademisyenler ödüllendirildi

17.01.2014 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 'Vakıf Geleneğimiz ve İbrahim Çeçen Vakfının Gurur Dolu On Yılı' konferansı gerçekleştirildi. Programda, yayın teşvik ödülü kazanan akademisyenlere ödülleri verildi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Telat YANIK ve Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

'Vakıf Geleneğimiz ve İbrahim Çeçen Vakfının Gurur Dolu On Yılı' konferansının açılışında konuşan Prof. Dr. İrfan ASLAN, IC Vakfı ile üniversitenin birçok çalışmayı birlikte yaptığını belirtti.

Üniversitelerin öğretim elemanları ile var olduğunu kaydeden Prof. Dr. ASLAN, "Binalar yapabilirsiniz ama orada akademisyen yoksa çalışma yoksa fazla bir şey üretilemez. Şuan üniversite olarak yayın sayımız birçok üniversiteden çok önde. Bu da sizlerin sayesinde. Bunun için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. IC Vakfı, her zaman yanımızda oldu bundan sonra da olacaktır. Üniversite kampüsünün oluşumunda desteğini esirgemeyen saygıdeğer işadamı, eğitim gönüllüsü İbrahim Çeçen Beye ve ailesine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da vakıf ve üniversite yönetimi olarak bizler, hocalarımızdan TÜBİTAK veya BAP'a proje yapmalarını bekliyoruz. Yapılan her projeye gerçekleşme aşamasına geldikten sonra vakıf olarak katkı sağlayacağız. Akademisyenlerimizin hızlı temposunun daha da artacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Devlet üniversitesi olmalarına karşın pozitif bir ayrımcılığa sahip olduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri BAYIROĞLU, "Arkamızda IC vakfı gibi güçlü bir vakıf var. Lütfen bu pozitif ayrımcılığı göz önüne alalım ve bu avantajı en üst seviyede kullanalım" dedi.

İbrahim ÇEÇEN ve İbrahim Çeçen Vakfı ile ilgili bir sunum yapan IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral DİNÇER, "Türkiye çapında büyük işler yapan İbrahim ÇEÇEN Bey, 1984'den itibaren kişisel olarak burslar vermeye başladı. Ağrı'da ilk ilkokulu yaptırdığı zaman inanılmaz mutlu olan ÇEÇEN, bu faaliyetini kurumsallaştırmak amacıyla 2004 yılında IC Vakfını kurdu. Bu yıl da vakfın 10. yılını kutluyoruz. Birinci amacı eğitim olan vakıf birçok okul yaptırdı, bu güne kadar 11 bine yakın öğrenciye burs verdi. Bu yılda 650 bursiyerimiz var. Adeta bir okul gibiyiz. Yaklaşık 3 yıl önce de vakıfla üniversite arasında başlayan birliktelik sonucu güzel çalışmalar yapıldı. Adım adım güzel çalışmaları hayata geçirdik. Ümit ediyorum ki bundan sonra da güzel çalışmalar yapacağız. Burası bir vakıf üniversitesi değil devlet üniversitesi ama vakıf olarak üniversitemize öncelikler doğrultusunda destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yakup KARATAŞ tarafından yapılan 'Türk İslam Medeniyetinde Vakıf Kurumu' konulu sunumunun ardından IC Vakfı tarafından başarılı akademisyenlere yayın teşvik ödüllerinin verildiği program, plaket töreni ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vakıf Geleneği ve İbrahim Çeçen Vakfı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement