Vakıf Katılım Antalya Şubesi Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Vakıf Katılım Antalya Şubesi Açıldı

Vakıf Katılım Antalya Şubesi Açıldı

Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla yola çıkan Vakıf Katılım, üç hafta içinde 10 şehirde yaptığı şube açılışlarının ardından bu kez Antalya Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

20.10.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla yola çıkan Vakıf Katılım, üç hafta içinde 10 şehirde yaptığı şube açılışlarının ardından bu kez Antalya Şubesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Tahıl Pazarı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki şubenin açılışına Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Antalya Müftüsü Osman Artan, Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri, şube görevlilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Şubenin açılış kurdelesi Müftü Artan'ın yaptığı duanın ardından kesildi. Açılışa katılanlara bankanın hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vakıf Katılım'ın, vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle bu yılın Şubat ayında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulduğunu, müşterilerine daha yakın olmak stratejisi kapsamında yeni şubeler açmaya devam ettiğini söyledi.

Vakıf Katılım'ın bu ay içinde Gebze, Adapazarı, Trabzon, Denizli, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Ankara'da gerçekleştirdiği şube açılışlarının ardından son olarak Antalya Şubesi'ni hizmete sunduğunu ifade eden Göktaş, şubeleşme programıyla bireysel müşterilerin ve KOBİ'lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olacaklarını kaydetti.

Hedef yıl sonuna kadar en az 30 şubeye ulaşmak

Katılım bankacılığının Türkiye'de kamu yatırımları ile birlikte yeni bir boyut kazandığına işaret eden Göktaş, şöyle devam etti:

"Belki sektörün en genç oyuncusuyuz. Ama yüzyıllara dayanan vakıf kültürü, kurucumuz Vakıflar Genel Müdürlüğünün geçmiş bankacılık-katılım bankacılığı tecrübeleri ve kamu desteği doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçireceğimizi öngörüyoruz. Yeni bir katılım bankası olarak ilk etapta hızla şubeleşmek ve olabildiğince çok müşteriye temas etmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda kısa bir süre içinde 24 şube açarak coğrafi olarak ülkemizin önemli bir kısmına eriştik. Şubeleşme çalışmalarımızı sürdürerek 2016 sonunda en az 30 şubeye ve yaklaşık 500 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Yüzyıllardır adil sosyal yaşamın önemli bir parçası olan Vakıf kültürü ile faizsiz bankacılık ilkelerini bir araya getiren Vakıf Katılım, bu şekilde üstlendiği önemli misyonla halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Bize gösterilen bu teveccüh çalışma azmimizi ve inancımızı daha da güçlendiriyor."

- "Amacımız sektörü büyütmek"

Üretimi, ticareti ve dolayısıyla ekonomik büyümeyi destekleyen bir model olan katılım bankacılığının, bankacılık sektöründen aldığı payın büyüdükçe ülke ekonomisine olan katkısının da büyüyeceğine dikkati çeken Göktaş, Vakıf Katılım olarak vizyonlarını katılım bankacılığında referans kurum olmak şeklinde belirlediklerini dile getirdi.

Bu vizyon kapsamında öncelikli amaçlarının sektörü büyütmek olduğunu vurgulayan Göktaş, şunları aktarı:

"Hem yurt içi hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek ve daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Biz de sektörle birlikte büyüme hedefimiz kapsamında katılım bankacılığında pazar payımızın 2018 yılında yüzde 10'lar seviyesine çıkmasını ve 2023'te sektör liderliğini bize getirecek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılı sonunda en az 100 şube ve en az bin 200 çalışan sayısına ulaşarak istihdama da önemli bir katkı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."

Antalya'nın, Akdeniz'e açılan liman şehri olmasının yanı sıra başta turizm ve tarım olmak üzere pek çok alanda Türkiye'ye katma değer üreten önemli şehirler arasında ön sıralarda yer aldığının altını çizen Göktaş, "Vakıf Katılım olarak çıktığımız bu yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Antalya'nın yanında olacak, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vakıf Katılım Antalya Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement