Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği'nde Değişiklik - Son Dakika
Güncel

Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği'nde Değişiklik

Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

21.01.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, her ihalede, yapılacak iş kalemleri veya grupları ve uygulama teknikleriyle mekan ve mahalleri açıklayan detaylı birer proje veya restorasyon ön raporu hazırlanacak.

Proje ve raporlar doğrultusunda maliyet; işin niteliğine uygun yapı yaklaşık maliyetlerinden, rayiçlerinden ve birim fiyatlarından sırasıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca "piyasa araştırmasına dayalı fiyat tespitleri, ilgili meslek odaları, üniversiteler veya benzeri kuruluşlarca belirlenen fiyatlardan, yüklenici veya alt yüklenici olarak faaliyet gösteren, konusunda deneyimli kişi ve kuruluşlardan alınacak ihale konusu işin yapılabilirlik fiyat ve değerinden, ihaleyi yapan idare veya diğer idarelerin daha önce gerçekleştirdiği benzer mal veya hizmet alımı ile uygulama işlerinin sözleşmelerinde ortaya çıkan fiyatlardan" araştırma yapılarak, belirlenecek.

Tespit edilen yaklaşık maliyetin belirlendiği tarih ile ihalenin ilan veya davet tarihine kadar güncelliğini kaybetmesi halinde maliyetler aylık Yurt içi Üretici Fiyatları Endeksi oranında güncellenecek. İhale konusu işe ilişkin yaklaşık maliyet hesap cetveli, şartnameler, sözleşme tasarısı ve diğer doküman ihale onay belgesine eklenecek ve bu belge ihale yetkilisinin onayına sunulacak.

Pazarlık usulü ile ihalede yurtdışı vakıf kültür varlıklarının, yönetmelik kapsamındaki işleri ile UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi ya da geçici listesinde yer alan yurtiçi ve yurtdışı vakıf kültür varlıklarının bu Yönetmelik kapsamındaki işlerinde herhangi bir üst limit uygulanmayacak.

İhaleye katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin belgelerin, elektronik ortamda sunulması ya da kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının internet sayfası üzerinden temin edilebilen ve teyidi yapılabilen belgelerin sunulmasına yönelik idarece belirlenen esaslar çerçevesinde ihale ve ön yeterlik dokümanında düzenleme yapılabilecek.

İsim ve statü değişikliği gereği yapılan devirler hariç olmak üzere sözleşme, zorunlu hallerde ihale yetkilisinin yazılı izni ile başkasına devredilebilecek. Ancak devir alacaklarda ilk ihaledeki şartların aranması zorunlu olacak. Yurtdışı vakıf kültür varlıklarının, yönetmelik kapsamındaki işlerinin sözleşmenin uygulanmasından doğacak bütün hak ve mükellefiyetler yüklenicide olmak şartıyla yüklenici, ilgili ülke mevzuatına göre açacağı şube, kuracağı şirkete ya da iştiraki bulunduğu bir şirkete idarenin onayını müteakiben sözleşmeyi devredebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği'nde Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement