Vali Ahmet Çınar'ın Engelli İstihdamı Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Vali Ahmet Çınar'ın Engelli İstihdamı Uyarısı

Vali Ahmet Çınar\'ın Engelli İstihdamı Uyarısı

Zonguldak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı üçüncü toplantısı, Vali Ahmet Çınar başkanlığında yapıldı.

31.07.2018 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı üçüncü toplantısı, Vali Ahmet Çınar başkanlığında yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu'nun, kurumun ilk 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda, yerel düzeyde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Demirsu, burada yaptığı konuşmada, özel sektör iş yerlerinde 794 engelli çalıştırılması gerekirken 667 kişi çalıştırıldığına dikkat çekerek, "161 açığımız var, 34 kontenjan fazlamız var. İş yeri ziyaretlerimizde engelli çalıştırıldığında bunların teşviklerini sürekli anlatıyoruz. Devletin verdiği imkanları sunabiliyoruz." dedi.

En fazla engelli istihdamının yapıldığı Erdemir'de yaklaşık 90 kişilik engelli açığının olduğunu belirten Demirsu, "Şartlar biraz daha ağır olduğu için o şartlara uygun engelli bulunamadı. Kriter, örneğin Endüstri Meslek Lisesi mezunu gibi." diye konuştu.

Erdemir'den bir yetkilinin, bunun "yönetimsel bir karar" olduğunu belirtmesi üzerine söz alan Vali Çınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada kanun bu hakları engellilere tanır. Bir mağduriyetin de önlenmesi için tedbir alıyor. 'Yönetimsel karar' diye bir şey olmaz. Kanunsal bir hüküm olur. Yönetim o kanuna uymak zorundadır. Yönetimsel karar kanundan üstün değildir. Hepimiz kanunlara uyarız. Genel konuşuyorum bütün firmalar açısından. Bu kanunun gereği yerine getirilmeli."

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin de bu konuda yıllardır mücadele ettiklerini belirterek, "Ben iddia ediyorum eğer yaşı 35-40'a çıkarsınlar kesinlikle bu kadro dolar." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Ahmet Çınar'ın Engelli İstihdamı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement