Vali Ahmet Hamdi Nayir, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Birlik Vakfı\'nın Konuğu Oldu

Birlik Vakfı Kütahya Şubesi tarafından ’Perşembe Sohbetleri’ kapsamında gerçekleştirilen söyleşinin bu haftaki konuğu Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir oldu.

30.09.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik Vakfı Kütahya Şubesi tarafından 'Perşembe Sohbetleri' kapsamında gerçekleştirilen söyleşinin bu haftaki konuğu Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir oldu.

15 Temmuz darbe girişiminin konuşulduğu söyleşi Birlik Vakfı Kütahya Şubesi'nde gerçekleştirildi. Söyleşiye başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Sami Kutlu ile Birlik Vakfı üyeleri katıldı.

15 Temmuz gecesi hiçbir araya gelmeyecek etkenlerin bir araya geldiğinin altını çizen Vali Ahmet Hamdi Nayir, "15 Temmuz sonrası gittiğim yerlerde şunları dile getirmeye çalıştım; zor bir coğrafyadayız bunu söylerken bir ümitsizlik oluşturmak için değil, gayreti, birlik ve beraberliği artırmak gerektiği için söyledim. Bizi bize bırakmayan bir coğrafyadayız. Herkesin gözü üstümüzde olan, oyunların, planların her geçen gün arttığı coğrafyadayız. Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için mutlak başarıya ihtiyaç var. En son örneği tarihimizde ihanet ölçülerinin en büyük kalkışmasını 15 Temmuz'da gördük. İşin içerisinde kimler olduğunu belki zaman içerisinde daha geniş bir şekilde anlayacağız ama geldiğimiz noktada görüyoruz ki 15 Temmuz çoklu etkenlerin bir araya gelip bizi bu coğrafyaya fazla gören bir sürü unsurun iş birliği yapabildiği, hiç biraraya gelebileceğini düşünemediğimiz kişilerin bile aynı amaç doğrultusunda birleşebildiği bu coğrafyadan komple silmeye yönelik bir ihanetin başlangıcıydı" dedi.

"Bizden zannettiklerimizin ihanetine uğradı"

15 Temmuz'dan önemli dersler çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Milletimizin hükümetine karşı, devletine karşı sevgisi, saygısı ve güveni bu son 10-15 yılda arttı. 'Sokağa çıkın' dendiğinde hemen çıkıldı. Çıkılmasaydı ne olur? Tek bir ögeyi bile çıkardığımızda çok acı sonuçlarla karşılaşacağımız ortadaydı. En başta Cenab-ı Hakk'ın yardımı, sonrasında da büyüklerimizin cesareti ve ferasetiyle güzel sonuç alındı. Milli birlik ve beraberliğimizde de eskisinin üzerine koyacağımız değerlere de ulaşılmış oldu bu süreçte. İnşallah bu birlik ve beraberlik devam edecek. Yine hükümetimizin vermiş olduğu yerinde bir kararla eğitim - öğretim yılı başında her şeyden önce bizim milli benliğimize, milli irademize düşman olan hususların öğretilmesi gerektiği ifade edildi. Okullarda ilk haftanın konusu bu oldu. Her öğrencimize bir broşür verilerek o günde yaşanılanların bir hatırlatması yapıldı. Sizlerin yapacağı bu çalışma da onları destekler mahiyette yerini bulacak bir çalışma olacak, ona inanıyoruz. Uzun yıllar anlatılacak, araştırılacak bir konudur bu. Bundan önce yaşanan kalkışmaların, ihanetlerin hiçbirine benzemiyor çünkü. Ölçek olarak, paydaşları olarak farklı. Pirincin içindeki beyaz taşlar gibi bizden zannettiklerimizin bize yaptıkları açısından baktığımızda farklı. Tehlikeyi erken fark edenler, ikaz edenler oldu ama toplumda ne kadar bu yönleriyle hissedildi o yönleriyle baktığınızda da farklı bir cereyan tarzı vardı 15 Temmuz'un. Bunların hepsinden çıkarılacak ders de bu coğrafyada olmanın bedelini hissederek, o cesareti de toplayarak yapılması gerekenleri hep birlikte en güzel şekilde yapacağız" diye konuştu.

"Birlik Vakfı'na teşekkür ediyorum"

Birlik Vakfı Kütahya Şubesi'ne düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir bu tarz faaliyetlerin toplumu birleştirdiğini söyledi. Vali Nayir, "Günümüzde kişiler çok fazla ferdileşti. Artık evlerimizde bile göz göze gelebildiğimiz anların sayısı çok azaldı. Öte yandan toplumda çok büyük kayıplar, uzaklaşmalar var. Dostlukların, arkadaşlıkların, anlayışların kaybolduğu bir noktadayız. Mahallelerdeki büyük marketler yüzünden bugün komşulara ihtiyaç kalmadı çünkü her aradıkları orada var. Bugünkü dünya bizi bu duruma getirdi. Oysaki eskiden bakkal Mehmet amcalar vardı onlarda her aradığımız yoktu belki ama komşuya gider, ondan isterdik. Bu da insan ilişkilerini çok sıkı tutan bir ihtiyaç noktasıydı. Biz bugün o ihtiyaç eksikliğinden dolayı göz göze bakmaktan koptuk. Bu tür çalışmaların bu yönden de kıymetini bilmek lazım. Toplumda yok olmaya başlayan toplu yaşama, birbirinin gözüne bakma duygusunun azaldığı dönemde eğer bir araya gelip haftanın belli günlerinde herkes birbirinin gözünün içine bakarak konuşabiliyorsa kaybettiğimiz bazı değerler yerine gelebilecek demektir" şeklinde konuştu.

Sohbet sonrası Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ahmet Sami Kutlu, Vali Nayir'e çini tabak hediye etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ahmet Hamdi Nayir, Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement