Vali Aksoy: Okulun Kaldırılma Kararını Ben Almadım - Son Dakika
Güncel

Vali Aksoy: Okulun Kaldırılma Kararını Ben Almadım

Vali Aksoy: Okulun Kaldırılma Kararını Ben Almadım

Diyarbakır'a atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy veda ziyaretinde, "Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin cami yapılmak üzere bulunduğu yerden kaldırılmasını kararını ben almadım" dedi.

18.09.2014 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'a atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy veda ziyaretinde, "Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin cami yapılmak üzere bulunduğu yerden kaldırılmasını kararını ben almadım" dedi.

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi'nin ardından Diyarbakır'a atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, veda ziyaretleri kapsamında 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı İsmail Temiz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Aksoy, burada basın mensupları ile sohbet etti. 10 bin kişilik cami yapılması için Atakum İlçesi'nden Gelemen Mevkiine taşınan Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi hakkındaki soruya Vali Aksoy, "Okulun başka bir yere taşınıp aynı araziye 10 bin kişilik cami yapılması kararını ben almadım" dedi.

Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin daha önceki dönemlerde adeta bir klinik vazifesi gördüğünü ifade eden Vali Aksoy, şunları söyledi:

"Artık orası şehir merkezi haline geldi. ve oraya hayvan götürüp tedavi ettirmek mümkün değil. Benim üzerinde durduğum ve taşınma noktasındaki kararlılığımın nedeni artık hayvan sağlık teknisyenliği okulunun şehir içerisinde olmaması gerektiğidir. Cami yapılır yapılmaz o ayrı bir konudur. Onu Samsun kenti tartışır kararını verir. Bu farklı bir tartışma konusudur. Okul Aile Birliği yöneticileri bana geldi ve kendileri ile konuştum. Yaptığımız samimi sohbetlerde kendileri de bunun artık şehrin içerisinde olmaması gerektiğinin farkındalar."

BU EĞİTİM DÖNEMİNDE OKUL YENİ YERİNE TAŞINDI

Samsun İl Müftülüğü, merkez Atakum İlçesi'nin sahil kesiminde 30 dönüm üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için geçen yıl çalışma başlattı. Geçen yıl 12 Temmuz'da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan nazım imar planı değişikliğiyle okul alanı kullanımı, cami yapımı için 'dini tesis alanı' kullanımına dönüştürüldü. Alan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne, ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi. Bunun üzerine Okul Aile Birliği, geçen yıl 30 Ağustos'ta imar plan değişikliğinin iptali için Samsun 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Adli süreç devam ederken 2013-14 eğitim- öğretim dönemi sonunda okul kapatıldı. Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi, kullanılmayan Gelemen Yatılı Bölge Ortaokulu binasına taşındı. Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi 2014- 15 eğitim öğretim döneminde yeni yerinde eğitim vermeye başladı. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Aksoy: Okulun Kaldırılma Kararını Ben Almadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement