Vali Al, Sanayici ve İş Adamlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Vali Al, Sanayici ve İş Adamlarıyla Buluştu

Vali Al, Sanayici ve İş Adamlarıyla Buluştu

Osmaniye Valisi Kerem Al, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin hain yapılanmayı arındırmaya çalışırken ekonomik alanı da boş bırakmadığını belirterek, “Bir takım paketler, teşvik sistemleri üzerinde çalışma yapılıyor.

18.08.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Valisi Kerem Al, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin hain yapılanmayı arındırmaya çalışırken ekonomik alanı da boş bırakmadığını belirterek, "Bir takım paketler, teşvik sistemleri üzerinde çalışma yapılıyor. Diliyorum ki kısa bir sürede ekonomiyi rahatlatacak, ekonomiyi biraz daha diri tutacak kararlar çıkacaktır." dedi.

Vali Al, OSB'de sanayici ve iş adamları ile sanayici ve iş adamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğle yemeğinin ardından, OSB toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan Al, bölgede faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra toplantı salonunda konuşan Vali Kerem Al, "Hepinizin malumu olduğu üzere tarihi günler yaşıyoruz. 15 Temmuz akşamı ülkemize ve milletimize karşı yapılmış olan hain kalkışmayı hepimiz yaşadık. Çok şükür milletimizin asil duruşu ve sağduyusu sayesinde zor atlatılabilecek bir durumun üstesinden gelmeyi başardık. Hainler, küresel güçlerin kullandığı robotlar, amaçlarına ulaşamadılar" diye konuştu.

Hain darbe girişiminin ülkemizde ister istemez sosyal, ekonomik bir takım tahribatlara yol açtığını belirten Vali Al, ülkede zaman zaman karamsar bir atmosfer oluşsa da devlet ve millet olarak bunun üstesinden gelindiğini belirterek, "Hepimiz bu millete, bu ülkeye güveniyoruz. Ülke çok önemli bir sınav verdi, ekonomi de öyle. Böyle bir çalkantı belki başka bir ülkede olsaydı ekonomi altüst olurdu. Ama çok şükür bu hain kalkışmaya rağmen borsa dibe vurmadı, döviz oynamadı. Bu durum, ekonomimizin belli bir dayanıklılığı olduğunu gösteriyor" dedi.

Milletimizin sağduyusu, basireti, vatanseverliği sayesinde darbe girişiminin ekonomik etkilerinin de bertaraf edildiğini ifade eden Vali Al, "Böyle bir durumda insanlar döviz almaya koşarlar. Ancak sağduyulu, vatansever halkımız dövizini bozdurmaya gitti. Bunlar ekonomimizi rahatlatan unsurlar oldu" dedi.

Devletin hain yapılanmayı arındırmaya çalışırken ekonomik alanı da boş bırakmadığını kaydeden Vali Al, "Bir takım paketler, teşvik sistemleri üzerinde çalışma yapılıyor. Diliyorum ki kısa bir sürede ekonomiyi rahatlatacak, ekonomiyi biraz daha diri tutacak kararlar çıkacaktır. Hepimize düşen bu kararnameleri iyi takip edip, iyi değerlendirmektir" diye konuştu.

OSB'yi büyütme çalışmaları

Yaptığı genel değerlendirmenin ardından OSB'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Al, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesini büyütme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Al, "OSB'nin genişleyebileceği büyük bir alan olmasına rağmen burada su havzası bulunması nedeniyle bölgenin tümü üzerinde genişleme sağlayamıyoruz. Ancak buna rağmen 500 dönümlük bir alanda kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında 7 megavatlık bir GES (Güneş Enerjisi Santrali) projemiz var. Belli bir aşamaya geldik. Teşvik belgesini aldığımız takdirde hemen uygulamaya geçeceğiz. Diğer bir projemiz özellikle demir çelik sektörünün en önemli sorunlarından biri olan, sektörü sürekli cezalara maruz bırakan cüruf ile ilgili. Cürufu ekonomiye kazandırma amacıyla bir proje üzerinde çalışıyoruz. Milli Emlak'tan bir arsa tahsis ettik. ÇED ile ilgili işlemler sonuçlandı. Şu an yatırım teşvik belgesini almayı bekliyoruz. Erzin bağlantı yolumuzun çalışmaları ise bir takım kamulaştırma problemlerine rağmen hızla devam ediyor, kısa bir sürede sonuçlanacağına inanıyorum. Bölgede çalışanlara yönelik olmak üzere bir takım sosyal alanlar yapmayı da planlıyoruz. Teknoloji ihtisas bölgesi kurulumu ile ilgili çalışmalarımızda ise yolun henüz başındayız" dedi. Sanayici ve iş adamlarının, OSB Müdürlüğünü kendi ofisleri gibi görmelerini istediğini belirten Vali Al, sorun, şikayet ve önerilerini OSB Müdürlüğüne iletebileceklerini ve bunların mutlaka değerlendirileceğini söyledi.

Vali Al toplantı sonunda toplantıya katılan tüm sanayici ve iş adamlarına teşekkür ederek, "Biz birlikte olmak zorundayız, başka çaremiz yok. Ümidimizi kaybetmeyeceğiz. Bugün yaptığımız toplantıda birbirimize moral verdik. Katıldığınız için teşekkür ediyorum" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Al, Sanayici ve İş Adamlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement