Düzce Valisi Su Hafta Sonunda Turizmcilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Düzce Valisi Su Hafta Sonunda Turizmcilerle Bir Araya Geldi

Düzce Valisi Su Hafta Sonunda Turizmcilerle Bir Araya Geldi

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Kaynaşlı Topuk Yaylasında turizm acenta sahipleri ile bir araya geldi.

14.04.2014 11:23  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Valisi Ali İhsan Su Kaynaşlı Topuk Yaylasında turizm acenta sahipleri ile bir araya geldi.

Vali Ali İhsan Su Ankara Orta Anadolu Turizm Acenta Sahipleri ile sabah kahvaltısında bir araya gelip acenta sahiplerine Düzce'yi tanıtıp tarihi ve doğal güzelliklerini konuştu. Kahvaltıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kaynaşlı Kaymakamı, Kaynaşlı Belediye Başkanı ve Acenta Sahipleri katıldı.

(TURSAB) Ankara Orta Anadolu Turizm Acentaları Bölge Başkanı Ercan Durmuş, acenta sahipleri adına yaptığı konuşmasında Düzce'nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran olduklarını kendileri için bu sıcak karşılamadan çok memnun olduklarını ifade etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce'deki tarihi ve doğal güzelliklerden bahsederek bu alanda her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Vali Ali İhsan Su ise "Düzce'miz Türkiye'mizin önemli çok özel illerinden bir tanesidir. Dünyaca ünlü Seyyahlardan biri olan İbn-i Batuta 1250'li yıllarda Alanya'dan Türkiye'ye giriyor, Alanya'yı Görüyor ve şöyle yazıyor seyahatnamesine 'Ben dünyada birçok yer gördüm Allah her yere bir güzellik vermiş ama buraya hepsini birlikte vermiş' bende diyorum ki eğer İbn-i Batuta Düzce'yi görmüş olsaydı, muhtemelen aynı şeyi söyleyecekti. Gerçekten Düzce saklı bir hazine. Biz şöyle bir slogan ürettik. Diyoruz ki 'Tabiat cenneti Düzce, her şey var gönlünüzce' Aklınıza turizm açısından gelen her aktiviteyi Düzce İlimizde yapma imkanı var. Diyorsanız ki ben Trekking yapmak istiyorum mümkün, rafting yapmak istiyorsanız mümkün, burada Melen Çayı üzerinde rafting yaptırıyoruz. Oryantiring yapmak istiyorum diyorsanız, oda mümkün. Paintball oynamak istiyorsanız o da mümkün, ata binmek istiyorum diyorsanız, at çiftliklerimiz var. Ben yayla turizmini çok seviyorum diyenler için çok özel çok güzel yaylalarımız var. Ben bunları değil de plaj, deniz, kum istiyorum diyenler için Karadeniz'in tek mavi bayraklı denizi Akçakoca'mız, üstünüze yapışmayan kuma sahiptir işte böyle deniz ve plaja sahibiz. Eğer bunları değil de tarihi yerler görmek istiyorum diyorsanız, Batı Karadeniz'in ayakta kalan tek antik kenti Konuralp'te antik tiyatromuz ve müzemiz var. Ben bunları değil de doğal güzellikleri çok seviyorum diyenler için Türkiye'nin tabiat anıtı olarak tescilli ilk anıtı Samandere Şelalesi yine burada. Türkiye'nin en yükseği olan 135 metre yüksekten dökülen Güzeldere Şelalesi yine burada. Bunun dışında birçok şelaleler yine Düzce İlimizde. Bunların dışında kanyonlar, mağaralar, tarihi camiler, ören yerler, güzel mesire yerleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü aktiviteyi yapabilecek imkanlara sahip bir Düzce İlimiz var. Önemli olan bunları tanıtılması. Biz istiyoruz ki, bizim sahip olduğumuz bu güzellikleri bütün vatandaşlarımızla, yerli ve yabancı turistlerle paylaşalım, onlarda bu güzellikleri görsünler, onlarda bu güzelliklerden zevk alsınlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda Kardüz Yaylamızı Türkiye'nin Davos'u haline getireceğiz. Kışın karı eksik olmayan, kayabilmek için uzun bir parkuru olabilecek çok özel bir yer. Orada böyle bir çalışma başlattık, yakın zamanda inşallah bunları da tamamlayıp yerli yabancı turistlerin hizmetine sunarız" ifadelerinde bulundu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Valisi Su Hafta Sonunda Turizmcilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement