Vali Altıparmak Uzundere'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Altıparmak Uzundere'de İncelemelerde Bulundu

Vali Altıparmak Uzundere\'de İncelemelerde Bulundu

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yapılan çeşitli sosyal tesislerin açılışı yapıldı.

30.05.2014 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yapılan çeşitli sosyal tesislerin açılışı yapıldı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, ilçe kaymakamları ve kurum müdürlerinin katılımıyla Uzundere ilçesinde düzenlenen programda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yaptırılan köy kadınları için dinlenme merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Altıparmak, açılışta yaptığı konuşmada, SYDV tarafından yaptırılan ve köyden gelen kadınlara yönelik dinlenme merkezinin ilçeye ayrıcalık katacağını söyledi.

Çeşitli nedenlerle ilçe merkezine gelen kadınların rahatlıkla vakit geçirebileceği ve dinlenebileceği bir mekanın oluşturulması için yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını belirten Altıparmak, şöyle konuştu: "Daha önce Yakutiye ilçemizde benzeri bir merkez açılmıştı. Bu tür merkezleri diğer ilçelerde de yaygınlaştırırsak, çeşitli nedenlerle ilçe merkezine gelen kadınlarımız hayatına kolaylık katmış oluruz. Köyden ilçeye günübirlik gelen erkeklerin rahatlıkla gidebileceği kahveler veya farklı mekanlar bulunuyor fakat kadınların bu tür bir yeri yok. Sağda solda köye gidecekleri saati bekliyor. Bu tür yerler yapılınca artık kadınlarımız sokaklarda köye gidecekleri saati beklemek yerine merkeze gelip çaylarını yudumlayarak vakit geçirecek, sohbet edecek. Bu tür sosyal mekanlar kadınlarımızın hayatını kolaylaştırdığı gibi kendi başlarına hareket etmelerini de kolaylaştıracaktır."

Altıparmak ve beraberindekiler daha sonra ilçede yapılan, FIFA standartlarındaki sentetik çim sahayı gezdi.

Profesyonel lig maçlarının yapılacağı sahada incelemelerde bulunan Altıparmak, gençlerin spora yönelmesinin ve bu alanda başarılar elde etmesinin önemine değindi.

Altıparmak daha sonra kaymakamlarla birlikte KUDAKA'nın hibe desteği ile 1 milyon 900 bin liraya mal olacak, Uzundere Butik Otel ve karşılama merkezinin inşaatı ile ilçede yaptırılan mobilya atölyesinde incelemelerde bulundu.

Vali Altıparmak'ın Uzundere programına ilçe kaymakamları ve kurumların bölge ve il müdürleri de katıldı. Al-Kar Orman ürünleri Atölyesini gezen Vali Altıparmak'a burada "Erzurum Valiliği" yazan Türkiye Haritası CNC Tezgahta sunta üzerine kesim yapılarak hediye edildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Altıparmak Uzundere'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement