Vali Ayyıldız, Didim ve Söke'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Ayyıldız, Didim ve Söke'de İncelemelerde Bulundu

Vali Ayyıldız, Didim ve Söke\'de İncelemelerde Bulundu

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Söke ve Didim ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren su ürünleri işletmelerinde incelemelerde bulundu.

05.07.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Söke ve Didim ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren su ürünleri işletmelerinde incelemelerde bulundu.

Aydın Vali Erol Ayyıldız, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ile birlikte, Serçin Mahallesi, Didim ve Söke'de bulunan yavru balık kuluçkahaneleri ve su ürünleri işleme tesislerinde incelemelerde bulundu. İncelemelere Söke Ziraat Odası Başkanı M. Kemal Kocabaş ve Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir de katıldı.

Serçin Mahallesi Meydanı'nda mahalle halkı ile birlikte bir sohbet toplantısına katılan Vali Ayyıldız, mahallenin sorunları hakkında muhtar Durmuş Kavak ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Habip Bilal Şen'den bilgi aldı. Sorunların çözümüne dair değerlendirmelerde bulunan Vali Ayyıldız, Bafa Gölü ile ilgili sorunların çözümünde ilk olarak Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne müracaat edilmesini, konunun değerlendirildikten sonra ilgili birimleri bizzat görevlendireceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ve su ürünleri yetiştiriciliği yapılmasına yönelik Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri'ne uygun alanların belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında incelemelerine devam eden Vali Erol Ayyıldız, konu hakkında İl Müdürü Salih Köksal'dan bilgiler aldı.

Serçin Mahallesi ve Akyeniköy mahallesi sınırları dahilinde bulunan ve yavru balık üretimi yapan kuluçkahaneleri inceleyen Vali Ayyıldız'a konu hakkında brifing verilerek, Türkiye'de deniz balığı üreten balık çiftliklerinin yavru balık ihtiyacının yüzde 50'sinin, yılda 254 milyon adet yavru balık üreten bu tesislerden karşılandığı belirtildi.

Didim- Akbük yolu üzerinde bulunan ve ihracata yönelik balık işleyen tesislerde de inceleme yapan Vali Ayyıldız, yetkililerden bilgi alarak, ihracata yönelik yatırımların arttırılması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Didim Akköy Taşburun Balıkçı Barınağı'nın alt yapı eksikleri ve diğer sorunları hakkında Vali Ayyıldız'a bilgiler verdi. Konuyu ayrıntılı olarak inceleyeceğini dile getiren Vali Ayyıldız, DLH'nın yatırım programına alınmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere değerlendireceğini öne sürdü. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Ayyıldız, Didim ve Söke'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement