Vali Balkanlıoğlu, Ünye'de "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Balkanlıoğlu, Ünye'de "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" Etkinliğine Katıldı

Vali Balkanlıoğlu, Ünye\'de "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" Etkinliğine Katıldı

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi(ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliğine katıldı.

15.03.2017 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Üniversitesi(ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliğine katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Diplomasi Kulübü tarafından düzenlenen "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliğinin konuğu oldu. Konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

"Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliğine konuşmacı olarak katılan Vali Balkanlıoğlu, Türkiye'nin birçok yerinde görevlerde bulunduğunu ancak Ordu iline atanmasının tamamen sürpriz olduğunu söyledi.

Kamuda görev almak isteyen öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği, kariyerlerinde başarılı olmak için atmaları gereken adımların neler olduğu, kariyer basamaklarında tırmanırken karşılaştıkları sorunlar karşısında nelere dikkat edecekleri konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Vali Balkanlıoğlu, meslek seçiminin önemine dikkat çekerek kendisinin neden mülki idare amirliği mesleğini tercih ettiğini öğrencilerle paylaştı.

Yetersiz koşullarda okuduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, "O dönemlerde ben vali olmak istiyorum desem kimse inanmazdı. Ancak her türlü olumsuz şartlara rağmen hep okuduk, derslerimize çok çalıştık ve bugün vali olarak karşınızdayım. Bir şeyi kafaya koymuşsanız, hedefinizi belirlemişseniz başarıda kaçınılmazdır" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti: "Bizlerin bir diğer görevi de vatandaşla devlet arasında köprü olmak. Vatandaşın her türlü istek, dilek, şikayeti bize gelebilir. Gelen bu istekleri inceler çözüme kavuştururuz. Vatandaşların refahı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz."

"Her şeyin farkında olun, dağarcığınız dolu olsun, kendinize güvenin" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Kendini ifade edecek düzeyde olmayan insanları üniversiteden mezun ediyoruz. Sosyal yönünüz, iletişiminiz güçlü olsun. Yabancı dilinizi, kendinizi sürekli geliştirin, farklı olun" diyerek, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu ve mesleki kariyeriyle ilgili de bilgiler aktararak, "Tercih edeceğiniz mesleğin artılarını, eksilerini iyi bilip ona göre meslek seçiminde bulunup, bilinçli bir meslek tercihi yapmanızda fayda var" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, "Kamu Yöneticiliği Kariyeri" etkinliğinin çok faydalı olduğunu belirterek, "Bizler için çok faydalı oldu. Sayın Valimiz tecrübelerini bizlerle paylaştığı için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dediler.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ardından, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Balkanlıoğlu, Ünye'de 'Kamu Yöneticiliği Kariyeri' Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement