Vali Bektaş, İddiaları Yanıtladı - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş, İddiaları Yanıtladı

Vali Bektaş, İddiaları Yanıtladı

Vali Erdoğan Bektaş, son günlerde siyasi partiler tarafından iddia edilen konulara açıklık getirdi.

07.02.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Erdoğan Bektaş, son günlerde siyasi partiler tarafından iddia edilen konulara açıklık getirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Bektaş, "Konuştuğumuzda yalan yanlış şeyler söylemiyorum" dedi.

İl Genel Meclisinde İl Özel İdaresi tarafından 500 kilometre yolun asfaltlanmadığının iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Vali Erdoğan Bektaş, "İl Özel İdaresi olarak biz, 538 kilometre yol planladık. Mevsim şartları el vermediği için bunun 40 kilometrelik kısmı eksik kaldı. Ama buranın parası ve altyapısı hazır, sezon başladığında 538 kilometre yol tamamlanacak. Buda, bu yılın hedefinin dışında olacak" dedi.

Kolay kolay konuşmamaya çalıştıklarını ifade eden Vali Bektaş, ancak konuştuklarında da yalan yanlış şeyler söylemediklerini vurgulayarak, "Bu yılda 900 kilometre yol yapmak için ihaleye çıktık. Ocak ayında ben, malzeme ihalesine çıktım. 700 bin metreküp malzeme alacağız. Kastamonu'da konkasörcüler yazın bu malzemeyi bize veremiyorlar. Kendimiz seyyar konkasör tesisiz aldık o da yetmiyor. Yaz gelmeden bizim malzememiz hazır olacak ve ucuza alacağız. Konkasörcüler kış boyunca boş kalıyorlardı, onlara da iş vermiş olacağız" diye konuştu.

"KONU, ADLİYEYE İNTİKAL ETMİŞTİR"

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından Kent Konseyinde konuşması esnasında 'Üniversitede kirli para akışını kestik' sözlerinin hatırlatıldığı Vali Bektaş, "Biz, önümüze gelen şikayetleri, soruşturmaya değer konularla ilgili gereğini yaptık, yapıyoruz, yapacağız da. Bu konuda da çok fazla konuşmayız. Rektör beyin bir sözü varsa kendisine sorun. Bize intikal eden bütün konular sonuna kadar değerlendiriliyor. Somut bir şeyler ortaya çıkarsa söyleriz. Bu konu artık adliyenin işidir" şeklinde konuştu.

"ŞEHRİN İMARINI BİR BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ"

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hayati Hamzaoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde Kastamonu Havalimanındaki arazinin imardan çıkartılıp, daha sonra tekrar imara alınması yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Vali Bektaş, şöyle konuştu: "Şehrin yakın çevresinin belediye hudutları içerisinde olması gerekir. Belediyenin oranın imar düzenini vermesi gerekir. Ben Turhan Topçuoğlu'nun rahatsızlığından öncede şehrin yakın çevresini yani havaalanına kadar en azından çevre yolları içi, Tosya yolu, Ankara yolu, Araç yolu gibi yerleri belediye sınırları içerisine alınmasını önerdim. Çünkü şehrin imarı bir bütündür. Siz belediye hudutları içerisinde başka bir imar düzeni, belediye hudutları dışarısında başka bir imar düzeni koyarsanız bu olmaz. Şehrin bütünlüğü bozulur. Siz, ben burayı belediye olarak almıyoruz, bana ne diyemezsiniz. Dediğiniz de tabiat boşluk kaldırmaz. Orada da imarsız yapılaşma çoğalır yine belediyeyi zora sokar, ya belediyenin imar kriterleri dışında bir yapılaşma olur, yine belediyeyi zora sokar. Çünkü siz, orada yapılaşma olduğu zaman toplu ulaşımı, kanalizasyonu, suyunu nasıl çözeceksiniz. Şehir ve yakın çevresi, son mahalli idareler reformu ile bunu mevzuatta garantiye aldı. Bazı kriterler koyarak belediyelerin yakın çevresinde ki köyleri ve belde belediyelerini bünyelerine alma imkanı tanındı. Şehir yakın çevresi ile bir bütündür. Belediye hem şehri hem de şehri doğrudan etkileyen yakın çevrede ki yapılaşmaları da yönetmek zorundadır. Biz, bu teklifi belediyemize yapmıştık. Belediyemiz çok gönüllü olmamıştı. Umarız yeni dönemde belediyemiz bunu dikkate alır. Ben o parti bu parti demeden bütün adaylarımıza aynı şeyi söylüyorum. Ben, bu teklifi yaparken siyaset farkı gözetmeden mevcut belediyeye yapmıştım. Hala daha aynı sözümüzdeyiz. Şimdi istesinler, buraları belediyemize verilim"

"BELEDİYE MECLİSİ VE İL GENEL MECLİSİ, AYRI BİR KARAR ALIRSA BU İŞ YÜRÜMEZ"

Organize Sanayi Bölgesi, Üniversite, Askeri Birlik, Havaalanı, Hayvan Pazarı gibi bölgelerin Kastamonu Belediyesini etkileyip etkilemediğini soran Vali Bektaş, şunları kaydetti: "Bütün bunlar, mutlaka belediye hudutları içerisine alınıp düzen imar mantığıyla yönetilmesi lazım. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi ayrı bir karar alırsa bu iş olmaz. Özel İdarenin temsilcisi olarak ben söylüyorum. Bizim yapacağımız imar düzeni hem şehri etkiler, hem de bozar. Benim yaptığım her şey şehrin alt yapısına eklemleniyor. Şehir altyapısını yapanın benim yapacaklarımı varsayarak bu altyapıyı geliştirmesi gerekiyor. Belediye yakın çevresinin imar düzenini kontrol etmek zorundadır. Biz buna hazırız. Belediye havaalanına kadar, Tosya yolunda yapılaşmanın gideceği yere kadar, organize sanayi bölgesine kadar, askeri eğitim birliğini içerisine alacak şekilde, Araç yolunda da dikkate alarak tek elden imar yönetimin sağlamak zorundadır. Belediye, 'Benim hudutlarım değil' deyip işin içinden çıkılamaz. Çünkü olsa da olmasa da onu zaten etkiliyor. Seçim olsun olmasın önemli değil halen isterlerse, belediye yarın gelsin ben şuraları istiyorum desin, biz buyurun diyeceğiz"

"EĞİTİM KAMPUSU İÇİN KUZEYKENT'TE GEREKEN YERİ BULAMADIK"

Kastamonu'ya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Eğitim Kampusunun nereye yapılacağı yönündeki tartışmaları da cevaplandıran Vali Erdoğan Bektaş, şöyle devam etti: "Lise kampusu için yer tespitini biz yapmadık. Zamanında şehir, eğitim kampusu olarak yapmış. Ardından üniversite kampusu değişince boşta kalan bir alandı. Milli Eğitim Bakanlığı kampus işine girmeden önce almıştık. Kendi düşüncelerime göre orada mevcut yapıları değerlendirmek amacıyla bir eğitim yapılanması planlıyordum. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığında bu uygulama çıkınca iki imkanı buluşturduk. İlk kararı veren üniversitenin eğitim fakültesini oraya yapanlardır. Özellikle Doğu Çevre Yolu devreye girdiğinde, ardından Esentepe Mahallesi bağlantısı gerçekleştiğinde eğitim kampusu, Kuzeykent Mahallesinden daha yakın olacak. Alternatifi Kuzeykent Mahallesinde var mıdır, yok mudur, biz çok araştırdık. Bir yığın problem var. Aslında yakınlık uzaklık değerlendirmesi yaparken insanların orada yapılacak projeyi tam olarak algılayıp algılamadıklarına bakmak gerekiyor. İnsanlar, Kadı Dağına bir okul yapılacak sanıyorlar. Böyle bir şey yok, Kadı Dağına bir eğitim şehri kurulacak. Kadı Dağında, yeni modern bir eğitim düzeni kurulacak. Bizce, burası ideal bir yerdir. Ayrıca Kadı Dağını büyütme imkanı da var. Olukbaşı Mevkisinden Kadı Dağını ölçtüğümüz zaman 9 kilometre mesafesi var. Fakat eğitim kampusu, şehrin içerisinde olsaydı çok daha iyi olurdu, ancak imkan varsa yaparsın. Kadı Dağındaki genişlikte bir yer, Kuzeykent Mahallesinde var mı? Bizce, Kadı Dağı bulabildiğimiz en iyi yerdir, bana göre de doğru bir yerdir. Kadı Dağında, ne yapılacağını insanlara anlatabilmiş değiliz. Yapıp bitirmeyince kadar da anlatacak halimiz yok. Çünkü böyle bir projeyle bizim insanımız karşılaşmadı"

Kastamonu'da şehrin içerisinde bulunan okullarda tam olarak güvenlik önlemlerinin de alınamadığını anlatan Vali Bektaş, "Kadı Dağında, daha güvenli bir ortam olacak. İçeride 5 bin öğrenciye bir dünya kuruyoruz. Burada her okulun önüne bir güvenlik koyabiliyor muyuz? Fakat Kadı Dağın, koyarız ve kuş bile uçurmayız" dedi.

Mahalli İdareler Eğitim Merkezinin de (MİEM) geliştiğini açıklayan Vali Bektaş, şöyle konuştu: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Kastamonu'ya gelip bir takım incelemelerde bulunuldu. MİEM için mutabık kalındı. Hukuki formüllerde de mutabık olundu. Şuanda MİEM'e Gençlik ve Spor Bakanlığı ne yapacak bunu projelendiriyor. Önümüzde ki hafta netleşecektir. Proje hazırlandığında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Gençlik ve Spor Bakanlığına devri sağlanacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı, MİEM'e en az 10 milyon lira para harcayacak. Burası güzel bir tesis haline dönüşecek. Ayrıca Doğa ve Kültür Merkezi içinde görüşmelerimiz sürüyor. Buraya yatırım yapacak gerçek muhatabı henüz bulamadık. İnşallah yakın bir zamanda burada ki sorunu da çözeceğiz" - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş, İddiaları Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement