Vali Bektaş, Müsiad Genel Başkanı Olpak'a Manisa'yı Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş, Müsiad Genel Başkanı Olpak'a Manisa'yı Tanıttı

Vali Bektaş, Müsiad Genel Başkanı Olpak\'a Manisa\'yı Tanıttı

Manisa’da 10-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısı için Manisa’ya gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yönetim kurulu üyeleri ve Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk ve şube yönetimi ile birlikte Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

10.04.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 10-12 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısı için Manisa'ya gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yönetim kurulu üyeleri ve Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk ve şube yönetimi ile birlikte Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kendilerini kabul ettiği Vali Bektaş'a teşekkür eden Olpak, MÜSİAD olarak her iki ayda bir, şubelerinin birinde genel idare kurulu toplantısı yaptıklarını söyledi. Bütün şube başkanları, yönetim kurulu, sektör kurulu üyeleri ve üyelerin katılımı ile geniş çaplı bir toplantı olduğunu ifade eden Olpak, "Onun da bir gündem maddesi oluyor, onu irdeliyoruz. Şube Başkanlarımız ve Yönetim kurulu üyelerimizle ayda bir başkanlar kurulu toplantısı yapıyoruz. Faaliyetlerimizi şubelerimize çok yaydığımızı söyleyebilirim. Bütün şubelerimizde sektör zirveleri yapıyoruz. Her ayın son iş günü satın alma müdürlerimiz SAMEKS var, onun basın toplantısını şubelerimizde gerçekleştiriyoruz. Bölgesel iş geliştirme toplantıları yapıyoruz. Sonuncusunu Adana'da yaptık, bundan sonraki Kütahya'da gerçekleşecek. Sadece genel merkez ile faal bir dernek değiliz. Genel idare kurulunda önceden ilan ettiğimiz üyelerimizin talep ve doğrultusunda bir konu belirliyoruz, buraya gelmeden önce o konu ile ilgili üyelerimizden görüş, öneri, şikayet gibi neler varsa onlarla ilgili ön hazırlık yapıyoruz. Burada konuşacağımız konu maliye ve vergi politikaları. İlgili birimle, Maliye Bakanlığının ilgili birimleri ile irdeleme imkanı buluyoruz. Yani sadece tek yönlü bir çalışma olmuyor. Karşılıklı fikir değerlendirmesi yaptığımız bir çalışma. Fırsat bulabilirsek gittiğimiz şehri tanımaya gayret ediyoruz." dedi.

Vali Bektaş da MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'a 'hoşgeldiniz' diyerek kendilerini Manisa'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. MÜSİAD'ın son yıllarda taşraya önem vermeye başladığını belirten Vali Bektaş, "Ekmeğe ulaşmak zorundayız. Eğer ortada ekmeğe ulaşma durumu yoksa yapılan her şey boşa çıkıyor. İşin esası ekonomi. Ekonominin canlı olması lazım, çarkların dönüyor olması lazım. O dönmediği zaman devlet olarak yaptığımız her şey maalesef sonuç vermiyor. Çok iyi eğitiminiz, çok iyi alt yapınız, çok iyi üst yapınız olabilir ama dönen bir ekonomik çarkınız yoksa ve bunu özel sektör çevirmiyorsa işe yaramıyor, sonuç alamıyorsunuz, ufacık bir rüzgarda ayakta durma şansınız kalmıyor. Ben her gittiğim yerde öncelikle işadamlarımızla, iş dünyasıyla diyaloğa, iş dünyasını rahatlatmaya, onların çalışma ortamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaya öncelik veririm. Doğrusu bu tutumumdan da doğru yaptığımı düşünüyorum." diye konuştu.

Başkan Olpak ve beraberindekilere Manisa ekonomisi ve yatırım imkanları hakkında da bilgi veren Vali Bektaş, "Manisa, gelmeden önce çok fark etmediğim bir şehirdi. Manisa'nın hem sanayi potansiyeli var hem tarım potansiyeli var, hem de turizm potansiyeli var. Tarımda ve sanayide ciddi gelişmeler sağlamışız. Turizmle çok ilgili olmamışız. Sanayide 4 tane organize sanayi bölgemiz dolu, yer yetiştiremiyoruz. 5. 6. 7. 8. yolda. Ben hayatım boyunca çalışma hayatımda hep yatırımcının peşinde koştum, bir yatırımcı getirelim şehrin ekonomisine katkımız olsun diye. Burada tam tersi oluyor, yatırımcı bizim peşimizde dolanıyor. Yatırımcının taleplerine yetişemiyoruz. Manisa'da, meslek hayatım boyunca aradığım her şeyi buldum. Burada gerçekten çok büyük bir potansiyel var, çok yeni hızla büyüyen bir sanayimiz var. 2002 yılındaki ihracatımız 311 milyon dolardı, 2014 yılında 4 milyar 311 milyon dolar oldu. Bir de biz sanayileşmede yeniyiz. Yeni fabrikalar kuruluyor, yeni üretime başlıyor, yeni sistem kuruluyor, yeni OSB'ler devreye giriyor. Bu sene Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'si diye bir teşebbüs vardı onu pratiğe alıyoruz. Dün arsa dağıtımını yaptık, alt yapıya daha başlamadık. Satabileceğimiz arsalardan 5-6 tanesi kaldı, 30-35 tanesini sattık, oradan topladığımız parayla alt yapıyı yapıyoruz, sözleşme imzalıyoruz. Sözleşmede, '1,5 sene sonra alt yapısı tamam bir OSB vereceğiz, isterseniz bizi bekleyin ama bizden yol, su kanalizasyon istemeyecekseniz inşaatınıza hemen başlayabilirsiniz' diyoruz. Dün itibarıyla 15 milyon liralık bir rakam oluştu. Birçok yerde bu kolay sağlanabilecek bir şey değil. Bu neden böyle, Dünya Ekonomik Forumu 2014 Ağustosunda bir değerlendirme yapıyor. Dünya üzerinde yatırıma değer 6 şehir seçiyor, bu şehirler arasında Dubai ve Singapur'un arkasından Manisa'yı üçüncü sıraya koyuyor. Baktığımızda mevcut sanayici akışı da bunu gösteriyor, ihracat rakamlarındaki artışlar da bunu gösteriyor. Türkiye'nin tek büyük transfer limanı Çandarlı'da, alt yapısı bitti üst yapısı hazırlanıyor. Çandarlı limanı önemli ölçüde Manisa'ya çalışacak. İstanbul'dan İzmit körfezinden otoyol geliyor. İstanbul'u Çandarlı limanına, Çandarlı limanını İç Anadolu'ya Ankara'ya ve Akdeniz'e taşıyan yol Manisa'nın içerisinden geçiyor. Hızlı tren ağları Ankara'dan geliyor, Manisa üzerinden iki kanaldan İzmir'e giriyor. Duble yollarımız büyük ölçüde devam ediyor. Manisa sanayisinde 20 bin dekarlık bir doluluk oranımız var, bir 20 bin veya daha fazla ilave etme düşüncemiz var, onun altyapısıyla uğraşıyoruz" dedi.

Manisa Ovası'nın çok değerli olduğunu ve her yerde sanayileşme istemediklerini vurgulayan Vali Bektaş şöyle devam etti: "Manisa ovası 1,5 milyon dekar büyüklüğünde. Türkiye'nin kuru üzüm ihracatının yüzde 90'ı Manisa'dan gidiyor. Zeytinde yüzde 18 ki zeytinde daha yeniyiz. 21 milyon zeytin ağacımız var, bunun belki 3'te biri tam verimli, yarısından fazlası daha yeni bahçeler. Zeytin İhtisas OSB'si yaptık Gemlik'ten ve Türkiye'nin her yerinden yatırımcı geldi. Dolayısıyla ciddi bir tarımsal kapasitemiz var, biz bu tarımsal kapasiteyi daha iyileştirmek için Devlet Su İşleri ile ovadaki vahşi sulama sisteminden kapalı devre basınçlı su sistemine çevirmek için bir çalışma başlattık ve bunu yap-işlet-devret usulü ile kısa süre içerisinde başlayıp bitireceğiz. 1,5 milyon dekar arazide vatandaşa 3 ay basınçsız su verirken, şimdi 12 ay basınçlı su verebileceğiz. Toplulaştırmayı da yaptıktan sonra ovadaki verimi 3 katına çıkarmış olacağız. Dünya'nın tarımsal üretimde gittiği bir yol var. Manisa ovasını daha iyi değerlendirmek için 'Organik Tarım Projesi' başlattık. Şu anda 139 bin dekar alanda zaten organik tarım yapılıyor. Biz şimdi bir yapı oluşturuyoruz, arkadaşlarımızı organize ettik, şeması oluştu fuarlara gittik, fikri alt yapısını oluşturduk, sanayicilerimizle görüştük, çiftçilerimizle görüşüyoruz, önce lokal bölgeler oluşturacak sonra o bölgeleri büyüterek ovanın tamamını organik tarım yapılır hale getireceğiz. Manisa olarak fuarcılıkta biz yokuz. Manisa Organik Tarım Fuarı yapacağız ve bu Türkiye'nin de bölgenin de adından söz edilir fuarı haline dönüşecek. Çünkü iki avantajımız var, denemeler var, kimse başaramadı. Dünyanın en büyük organik tarımını kim başarıyor biliyor musunuz? Almanya Nürnberg. O en başarılı fuara gittik. Nürnberg'de ova yok, iklim yok, tarım yok, üretim yok ama bütün dünya oraya toplanmış. Onlarda olmayan bir şey var, bizim ovamız var. Tarım böyle olunca sanayinin talebini tarım aleyhine geliştirmememiz lazım, çünkü arazilere ihtiyacımız var. Sanayiye, tarıma dokunmayacak yerler oluşturmaya çalışırken rastgele sanayileşme değil, ihtisaslaşma ve kümelenme olmalı. Bizde sanayi kalıpçılığı diye bir şey var. Türkiye'de Bursa'da var bir miktar, Bursa'daki otomobil sanayisine dönük, bizdeki beyaz eşyaya dönük. Bunu bilimsel mantıkla geliştiriyoruz. Bu konuda Manisa sanayisinin adı öne çıksın istiyoruz. 2012 SGK istatistik yıllığında Zafer Kalkınma Ajansının Ekonomik Gelişme Programı verileri ileri teknoloji sınıfı sanayide Türkiye ortalaması 1,4, İzmir 1,3, Manisa 7,8, orta yüksek teknolojide Türkiye ortalaması 14,9, İzmir 17,6, Manisa 25,7, orta düşük teknolojide Türkiye ortalaması 31,8, İzmir 30,9, Manisa 35,5. Düşük teknolojide biz normal olarak geri kalıyoruz. Manisa'da sanayi belli bir nitelik kazanmış durumda. Biz yeni bir OSB tasarlıyoruz. Buraya İleri Teknoloji OSB diyeceğiz, daha tam karar veremedik, düşünce aşamasındayız. Tartışıyoruz, görüşüyoruz bir yola gireceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra MÜSİAD Başkanı Olpak, İstanbul Çekmeköy İlçesi Ömerli Köyü mevkiinde yer alan MÜSİAD Hatıra Orman arazisine Vali Bektaş adına dikilen 30 fidan ile güzel ve daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak üzere yapılan katkıya vesile olduğu için Vali Bektaş'a teşekkür belgesi sundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş, Müsiad Genel Başkanı Olpak'a Manisa'yı Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement